ORIËNTEREN & SOLLICITEREN

Stap 1: Oriënteren WAT WIJ AANBIEDEN
 • Voorlichting
 • Evenementen
 • Advies van stagebegeleiders
 • Reviews
 • Inspiratie
 • Carrière paden 
Stap 2: Solliciteren KUN JE LEREN
 • Video met tips van oud stagiairs
 • De 7 belangrijkste vragen
 • Sollicitatietips
 • Sollicitatiequiz
 • Super leuke stagevacatures

zoek & vind

jouw stage in de media

Mediastages is het stageplatform in de creatieve industrie. Bedrijven betalen ervoor om hun stagevacatures op ons platform te publiceren. Wanneer jij via ons solliciteert, kom jij direct in de mailbox van het stagebedrijf: boven op de stapel dus!🎈

De voorbereiding op een stage komt neer op 2 stappen: Oriënteren en Solliciteren.

Het oriënteren op een stage is vaak underrated, want je moet eerst weten wat je leuk vindt, waar je goed in bent en wat je wilt voordat je een keuze kan maken. Na deze oriënterende fase komt het solliciteren. Wij geven tips en adviezen om goed uit de verf te komen.

STAGEMELDPUNT

Jouw veiligheid vooraan!

First things first.

Heb jij tijdens je stage grensoverschrijdend gedrag of discriminatie ervaren? De verantwoordelijkheid hiervoor ligt altijd bij degene die over de grens gaat en niet bij degene die het overkomt.

Meldpunt Mores is een meldpunt voor ongewenste omgangsvormen Nederlandse culturele en creatieve sector. Via onderstaande button kom je op hun website.

1.1. voorlichting

Mediastages geeft voorlichting over stagelopen in de creatieve industrie aan studenten die zich aan het oriënteren zijn op hun stage. Hoe blijf jij het bos zien tussen alle bomen? Wij helpen bij het vinden van de beste stage voor jou.

1. Wij geven de voorlichting als gastles bij opleidingen. Wil jij hier meer over weten? Bekijk de mogelijkheden.

2. Daarnaast kun je je zelf ook opgeven voor een open voorlichting die wij 2x per maand organiseren. Kijk in de agenda en doe mee!

1.2 evenementen

Die wij gratis aanbieden

#BesteDeal!
DAG VAN DE MEDIASTAGES 20 APRIL 2023
Elk jaar toveren wij Beeld en Geluid om tot een stagetempel: Dit event is speciaal voor de student die op zoek is naar een stage in de creatieve industrie. Een dag vol masterclasses, gesprekken op de stagemarkt, speeddates en inspirerende talks.
#BesteDeal!
TALENT THIS WAY WEEK VAN DE STAGES
Als het luchtalarm afgaat is het zover, de Week van de Stages op Talent this way is gestart. Een maandelijks gratis online event in het teken van arbeidsmarkt oriëntatie en persoonlijke ontwikkeling. Ben jij op zoek naar een stage? Dan zit je goed op Talent this way. Neem een kijkje en laat je verbazen

1.3 advies van stagebegeleiders

Korte video met goede adviezen

In deze video leggen stagebegeleiders uit hoe zij hun stagiairs kiezen en wat nou maakt dat jij mag blijven hangen na je stage! 

1.4 stagereviews

⭐⭐⭐⭐⭐

Wat is het eerste dat jij doet bij die ene veel te goedkope website voor vliegtuigtikets, of als je een nieuwe mobiel zoekt? Juist, je kijkt naar de reviews.

Mediastages heeft al honderden stagereviews verzameld door de jaren heen en deze kan jij rustig teruglezen. Check de bedrijvenpagina en kijk of er voor jouw (potentiële) bedrijf al een review is achter gelaten.

1.6 Carrièrepaden

Zoek jouw video
{{ItemsCount}} vacatures reset