Op bezoek bij... Yvette Duursema van Skyhigh TV

De Slimste Mens, Over Mijn Lijk, Project P, Met Open Armen, De Slechtste Chauffeur van Nederland en Vier Handen Op Één Buik. Stuk voor stuk razend populaire televisieprogramma’s geproduceerd door Skyhigh TV. Een toffe productiemaatschappij om als student ervaring op te doen in de praktijk!

Solliciteer jij bij Skyhigh TV, dan stuur jij jouw brief naar recruiter Yvette Duursema. Voor jullie dus een heel belangrijk persoon!

Wat kan je verwachten van een stage bij Skyhigh TV?
In de maanden dat je hier aan de slag gaat, werk je aan veel verschillende projecten. Wij koppelen je aan een geschikte begeleider, niet aan een programma. Zo hebben wij producers die werken aan projecten zoals: Houserules en De Slechtste Chauffeur Van Nederland. Maar ook stagebegeleiders die werken aan programma’s als: Uit De Kast en Met Open Armen.

Het werken aan verschillende projecten is veelzijdig en je leert er super veel van. Doordat elke dag anders is verveel je je geen moment. Je kan zomaar in drie dagen op drie compleet verschillende sets staan.

Ook is SkyhighTV de unieke combinatie tussen publiek en commercieel. We maken hier 40 verschillende producties voor zowel NPO 1,2,3 als voor de commerciële zenders, zoals RTL en NET5. Dat merk je ook aan de vele verschillende mensen die hier rondlopen. We hebben casting redacteuren, researchers, producers voor programma’s op locatie, maar ook voor in de studio, ga zo maar door. Veel mensen dus om iets van te leren!

Yvette, wat doe jij precies bij Skyhigh?
Vroeger was ik redacteur, uiteindelijk ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws. Nu werk ik als recruiter. Ik haal veel plezier uit mensen matchen aan hun perfecte baan of stage. Voor de twee stages, beeldredactie en postproductie, die nu op jullie site staan zoeken wij mensen met een brede interesse. Jouw huidige studie maakt niet zoveel uit. Misschien studeert de perfecte stagiair voor De Slimste Mens wel Archeologie! Dat is natuurlijk heel leuk, maar maakt het voor mij ook moeilijker om die speld in de hooiberg te vinden.

Heb je nog tips voor toekomstige stagiairs?
Vaak zie ik dat opleidingen veel regelen voor hun studenten. Dat vind ik raar. Zo gaat dat in het echte leven toch ook niet?! Dadelijk heb je je opleiding afgerond en weet je niet hoe je moet solliciteren.

Ook zou ik het fijn vinden om al gelijk vanaf het sollicitatiegesprek te weten wat je competenties en leerdoelen vanuit school zijn. Zo weet ik wat je wilt leren en of ik je dat kan bieden.

Laat weten wat je interesses zijn! Als je laat zien wie je bent dan blijf je in mijn hoofd zitten. Zo was er hier ooit een stagiair die mij vertelde dat ze ontzettend geïnteresseerd was in voeding. Voeding? Dacht ik. Wat doe je dan in godsnaam bij een mediabedrijf? Totdat wij een programma gingen maken over Orthorexia (de fixatie op gezonde voeding). Ik moest gelijk aan haar denken en uiteindelijk is dit een super leuke stage voor haar geworden! Jezelf onderscheiden helpt dus écht. Stagiairs die niet echt een mening hebben die vergeet ik ook eerder.

Krijg jij veel verschillende cv’s en motivatiebrieven?
Ja, van kort tot lang. Ik geef zelf de voorkeur aan kortere brieven. Half a4-tje max. Vaak wordt er in de brieven veel verteld over dat men onze programma’s zo super tof vindt, terwijl ik liever lees waarom de functie je aanspreekt. Ik kom vaak spelfouten tegen, dan vraag ik of ze deze nog een keer willen nakijken.

Is er een ervaring met een stagiair die je nooit meer vergeet?
Ik kan het altijd super goed vinden met de stagiairs! Maar ik heb ooit meegemaakt dat iemand na een week al zeker wist dat haar stage niets ging worden, omdat ze andere dingen wilde doen. Één week, kom op! Ze stond er ook nog op dat ík een nieuwe stage voor haar ging zoeken. Het kan natuurlijk dat je moet wennen, maar het wordt echt steeds leuker. Binnen ons bedrijf werk je je op. Als wij zien dat je iets goed doet, dan geven wij je graag meer verantwoordelijkheid. Je moet natuurlijk wel eerst meemaken dat je niet alleen maar ontzettend gave dingen kan doen. Dit hoort er nou eenmaal bij.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips! Wil je aan de slag bij deze toffe productiemaatschappij, bekijk dan de openstaande vacatures en stuur je motivatiebrief, inclusief je interesses ;-)!

Dit verslag is geschreven door Kim de Bruin, student HvA MIC, stagiair Mediastages 2017/2018

Publicatie datum: 06 februari 2018

nog meer stage verhalen 👀