De Slimste Mens, Over Mijn Lijk, Project P, Met Open Armen, De Slechtste Chauffeur van Nederland en Vier Handen Op Één Buik. Stuk voor stuk razend populaire televisieprogramma’s geproduceerd door Skyhigh TV. Een toffe productiemaatschappij om als student ervaring op te doen in de praktijk!

Solliciteer jij bij Skyhigh TV, dan stuur jij jouw brief naar recruiter Yvette Duursema. Voor jullie dus een heel belangrijk persoon!


Wat kan je verwachten van een stage bij Skyhigh TV?
In de maanden dat je hier aan de slag gaat, werk je aan veel verschillende projecten. Wij koppelen je aan een geschikte begeleider, niet aan een programma. Zo hebben wij producers die werken aan projecten zoals: Houserules en De Slechtste Chauffeur Van Nederland. Maar ook stagebegeleiders die werken aan programma’s als: Uit De Kast en Met Open Armen.

Het werken aan verschillende projecten is veelzijdig en je leert er super veel van. Doordat elke dag anders is verveel je je geen moment. Je kan zomaar in drie dagen op drie compleet verschillende sets staan.

Ook is SkyhighTV de unieke combinatie tussen publiek en commercieel. We maken hier 40 verschillende producties voor zowel NPO 1,2,3 als voor de commerciële zenders, zoals RTL en NET5. Dat merk je ook aan de vele verschillende mensen die hier rondlopen. We hebben casting redacteuren, researchers, producers voor programma’s op locatie, maar ook voor in de studio, ga zo maar door. Veel mensen dus om iets van te leren!

Yvette, wat doe jij precies bij Skyhigh?
Vroeger was ik redacteur, uiteindelijk ben ik op zoek gegaan naar iets nieuws. Nu werk ik als recruiter. Ik haal veel plezier uit mensen matchen aan hun perfecte baan of stage. Voor de twee stages, beeldredactie en postproductie, die nu op jullie site staan zoeken wij mensen met een brede interesse. Jouw huidige studie maakt niet zoveel uit. Misschien studeert de perfecte stagiair voor De Slimste Mens wel Archeologie! Dat is natuurlijk heel leuk, maar maakt het voor mij ook moeilijker om die speld in de hooiberg te vinden.

Heb je nog tips voor toekomstige stagiairs?
Vaak zie ik dat opleidingen veel regelen voor hun studenten. Dat vind ik raar. Zo gaat dat in het echte leven toch ook niet?! Dadelijk heb je je opleiding afgerond en weet je niet hoe je moet solliciteren.

Ook zou ik het fijn vinden om al gelijk vanaf het sollicitatiegesprek te weten wat je competenties en leerdoelen vanuit school zijn. Zo weet ik wat je wilt leren en of ik je dat kan bieden.

Laat weten wat je interesses zijn! Als je laat zien wie je bent dan blijf je in mijn hoofd zitten. Zo was er hier ooit een stagiair die mij vertelde dat ze ontzettend geïnteresseerd was in voeding. Voeding? Dacht ik. Wat doe je dan in godsnaam bij een mediabedrijf? Totdat wij een programma gingen maken over Orthorexia (de fixatie op gezonde voeding). Ik moest gelijk aan haar denken en uiteindelijk is dit een super leuke stage voor haar geworden! Jezelf onderscheiden helpt dus écht. Stagiairs die niet echt een mening hebben die vergeet ik ook eerder.

Krijg jij veel verschillende cv’s en motivatiebrieven?
Ja, van kort tot lang. Ik geef zelf de voorkeur aan kortere brieven. Half a4-tje max. Vaak wordt er in de brieven veel verteld over dat men onze programma’s zo super tof vindt, terwijl ik liever lees waarom de functie je aanspreekt. Ik kom vaak spelfouten tegen, dan vraag ik of ze deze nog een keer willen nakijken.

Is er een ervaring met een stagiair die je nooit meer vergeet?
Ik kan het altijd super goed vinden met de stagiairs! Maar ik heb ooit meegemaakt dat iemand na een week al zeker wist dat haar stage niets ging worden, omdat ze andere dingen wilde doen. Één week, kom op! Ze stond er ook nog op dat ík een nieuwe stage voor haar ging zoeken. Het kan natuurlijk dat je moet wennen, maar het wordt echt steeds leuker. Binnen ons bedrijf werk je je op. Als wij zien dat je iets goed doet, dan geven wij je graag meer verantwoordelijkheid. Je moet natuurlijk wel eerst meemaken dat je niet alleen maar ontzettend gave dingen kan doen. Dit hoort er nou eenmaal bij.

Hopelijk heb je wat gehad aan deze tips! Wil je aan de slag bij deze toffe productiemaatschappij, bekijk dan de openstaande vacatures en stuur je motivatiebrief, inclusief je interesses ;-)!

Geplaatst op 6-2-2018 om 14:02
Van een museum vol met kattenfoto’s in Rotterdam tot Van Gogh’s fijnste schilderkunsten in Amsterdam. MuseumTV zorgt ervoor dat jij niet langer van jouw bank hoeft te komen. Zij brengen kunst en cultuur bij jou thuis, onderweg of waar dan ook op je beeldscherm.


MuseumTV is op zoek naar een nieuwe stagiairs! Wij spraken marketing coördinator Christine en webredactie stagiairs Sylke en Gijs om meer te weten te komen over dit stagebedrijf.

Kunnen jullie uitleggen wat MuseumTV precies doet?

Wij maken opnames van tentoonstellingen, die kijkers op veel verschillende manieren kunnen gebruiken. Je kunt je bijvoorbeeld gemakkelijk oriënteren en erachter komen of je een tentoonstelling wel leuk genoeg vindt om te bezoeken. De drempel moet in ieder geval omlaag, daarom richten wij ons op iedereen.

Wat voor stagiair zoeken jullie?
Het is prettig als je geïnteresseerd bent in musea. Denk daarbij niet alleen aan standbeelden uit jaar 0. Ons aanbod gaat van oude kunst tot aan techniek en sportfoto’s. Zo weet webredactie stagiair Sylke inmiddels alles over katten doordat ze een kattententoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam bezocht.

Daarnaast is het leuk als je creatief bent en kunt schrijven, maar een studie in die richting is niet nodig. Wij hebben stagiairs van de opleidingen Journalistiek, Geschiedenis maar bijvoorbeeld ook van Marketing gerelateerde opleidingen.

Hoe zien opnamedagen in musea eruit?
We werken vaak net voor openingstijd om rustige beelden te creëren, daarna draaien we beelden met bezoekers.

Sylke en Gijs organiseerden gisteren een draaidag in het museum Slot Zuylen. Deze opname was met kinderen en dus net even iets anders dan normaal. Het was chaos! Overal rennende kinderen, probeer die maar eens in toom te houden op beeld. Daarom was het wel lekker dat het museum speciaal voor ons geopend was en wij de enige aanwezigen waren. De hele opnamedag was door stagiairs georganiseerd in overleg met de regisseur en het museum. Super leuk om mee te maken.

Gijs en Sylke wat is jullie leukste ervaring tot nu toe?
Ik (Gijs) vind het heel vet om te zien dat door mijn werk de Instagram pagina ontzettend is gegroeid in populariteit. Samen met de andere stagiairs hebben we veel gepost, gepromoot en onderzoek gedaan naar hoe wij dit konden bereiken. Als het dan ook echt lukt is dat heel leuk.

Voor mij (Sylke) is dat toch wel mijn eerste post. Die ging over de 19-de eeuwse kunstenaar Matthijs Maris die zich vooral bezig hield met sprookjesachtige en mysterieuze schilderingen. Ik ben toen super veel informatie over hem gaan opzoeken en ik werd fan. Ik was zelfs zo enthousiast en trots dat ik het naar iedereen heb doorgestuurd.

Wil jij in korte tijd veel leren over kunst en cultuur. Waardoor je na je stage met een geheel nieuwe blik naar de wereld om je heen gaat kijken? Stuur dan nu je motivatiebrief en misschien word jij wel de nieuwe stagiair van MuseumTV.

Check de stagevacatures

Geplaatst op 31-1-2018 om 11:40
Op vrijdag 12 januari 2018 vond het 1e Mediastages Young Talent Debat plaats rondom het thema: De Millennial Stagiair: een mooie uitdaging?

Millennials zijn de mensen die zijn opgegroeid tussen 1980 en 2000. De Millennial werknemer staat bekend als verwend, lui en bovenal als moeilijk. Is dit terecht? Of weten wij, als generatie X, gewoon niet hoe wij met de Millennial moeten omgaan? Tijdens het Mediastages Young Talent Debat (MSYTD) 2018 stond deze vraag centraal.

De dag begon met een lekkere kop koffie of thee in Villa Heideheuvel. Onze contactpersonen van opleidingen en bedrijven ontmoetten elkaar en gingen het gesprek aan. Geleidelijk vond iedereen een plek in de studio waar Monique Amse van Mediastages en Stephan Fellinger van Spinawards een inspirerend betoog hielden met als hoofdonderwerp: De Millennial.

Monique opent met een update van de ontwikkelingen binnen Mediastages. Op de agenda voor kwartaal 1 staat de lancering van de geheel nieuw website van Mediastages die het de bedrijven en studenten makkelijker maakt om vacatures te plaatsen en te solliciteren door onder andere meer online functionaliteiten en de goedwerkende mobiele versie. Mediastages gaat nog nauwer samenwerken met bedrijven en opleidingen om talentontwikkeling in de media te stimuleren. Meer advies en trainingen voor studenten, stagiairs en stagebegeleiders. Niet alleen Mediastages komt aan bod, ook Mediarecruitment wordt bekend gemaakt bij het publiek. Mediarecruitment is het zusje van Mediastages die jonge talenten én professionals helpt een passend mediabedrijf te vinden om hun loopbaan te starten of voort te zetten.

Stephan neemt het woord over van Monique. In de jaren 90 is Stephan verliefd geworden op de digitale wereld en besloot hij zijn professionele leven te richten op online en digitale marketing. Tegenwoordig is Stephan o.a. mede oprichter en bestuursvoorzitter van de SpinAwards en eigenaar van de Zaak van Vertrouwen. De SpinAwards organiseert Stephan dit jaar al voor de 20e keer met veel plezier, maar het aller leukst vindt hij de categorie voor de jeugd die tegenwoordig een eigen identiteit heeft: de SpinAwards Young Talent. Zijn gedachte achter deze categorie is zijn ambitie om Nederland de hotspot van Europa te maken voor jonge talenten in de digitale wereld.

Stephan ziet de Millennial als kans voor bedrijven om de digitale ontwikkeling te versnellen. Hij stelt dat de Millennial stagiair niet veel verschilt van de medewerker uit generatie X. Allebei de partijen hechten immers waarde aan: trots, prestatie, plezier en respect. De Millennial krijgt dagelijks een grote hoeveelheid informatie voorgeschoteld. Uit onderzoek van de University van San Diego blijkt dat de informatie waar de Millennial elke dag mee wordt geconfronteerd tussen 1986 en 2007 114 keer groter is geworden. Er wordt steeds meer informatieverwerking verwacht, dit wordt zelfs gezien als de trigger voor een burn-out.

Is er sprake van een “War for talent”? Stephan heeft hier een kort en duidelijk antwoord op: NEE. Er is geen te kort aan jong talent, wel aan bedrijven die het aan durven om met jong talent aan de slag te gaan. Dit vergt lef. Als voorbeeld noemt hij Max Verstappen. RedBull was de eerste die met zo een jong talent in zee durfde te gaan. Toen dit een ontzettend succes bleek te zijn durfden anderen het opeens ook. Waarom toen pas? Er heerst een angstcultuur, generatie X is bang om fouten te maken en dat werkt niet voor de Millennial. Er wordt veel en vaak urenlange vergaderd, terwijl de Millennial juist aan de slag wil.

Uit angst voor het maken van fouten worden studenten opgeleid op basis van een ideaal beeld. Iedereen leert dezelfde manier van zakendoen en dezelfde denkwijze aan. Terwijl juist diversiteit een bedrijf versterkt. Tijdens de opleiding en ook tijdens stages wil je geen makke schapen creëren, creëer een goede cocktail. In een goede cocktail zitten meerdere ingrediënten die los van elkaar compleet anders zijn, maar met elkaar een sterk eindproduct neerzetten. Deze diversiteit hoeft niet per se te maken te hebben met afkomst en cultuur, ontdek wat ieder zijn eigen talent is. Stephan heeft dit zelf ondervonden in zijn project: SHAKE. SHAKE is een programma dat jong talent (Millennials) op hoog strategisch niveau laat werken aan innovatieprojecten bij organisaties. De Millennials ondervonden SHAKE zelf als spannend, omdat zij nog nooit eerder zoveel diversiteit in één groep hadden meegemaakt. Deze diversiteit zorgde voor nieuwe inzichten en blije opdrachtgevers. Opdrachtgevers voor wie SHAKE o.a. heeft gewerkt en werkt zijn: RTL Videoland, Dela en KRONCRV.

Al met al, wil Stephan vooral meegeven dat het draait om samenwerken en diversiteit. De Millennial heeft inderdaad meer aandacht nodig, maar wanneer die gegeven wordt krijg je er ook veel voor terug. Millennials zullen wanneer je hen durft toe te laten een nieuwe verfrissende mentaliteit in het bedrijf creëren die vooral draait om minder praten en meer doen waarbij digitaal denken en doen een vanzelfsprekendheid is. Tenslotte is plezier in wat je doet cruciaal.

De link naar Stephan zijn presentatie: https://www.slideshare.net/stephanfellinger/stephan-fellinger-bij-young-talent-debat

Na geluisterd te hebben naar deze nieuwe inzichten gingen de aanwezigen met elkaar in discussie. Monique legde drie stellingen voor:

1. Opleidingen en werkveld in de media sluiten onvoldoende op elkaar aan
2. De Millennial is verwend en kan niet omgaan met tegenslag of de millennial is gedreven en legt de lat (te) hoog
3. De begeleiding van jong talent vergt nu andere skills dan enkele jaren geleden

Uit de discussie die ontstond naar aanleiding van de eerste stelling bleek dat er in het werkveld van de media ontzettend veel en snel veranderingen plaatsvinden. Opleidingen kunnen deze snelle veranderingen niet evenaren, wat resulteert in een spanningsveld. Wel kunnen alternatieven worden gezocht. Er is genoeg ruimte voor workshops, colleges en andere initiatieven waardoor de opleidingen de veranderingen in het werkveld bij kunnen houden. Mede door samenwerking en overleg tussen opleidingen en het werkveld kunnen oplossingen gevonden worden.

Bij de tweede stelling kreeg: “ De Millennial is gedreven en legt de lat (te) hoog” het meeste bijval. De discussie ging al snel over het gebruik van de mobiele telefoon. De mobiel brengt zowel kansen als gevaren met zich mee, zeker voor de Millennial. Is het tegenwoordig normaal dat de mobiel op tafel ligt, in de broekzak zit en zelfs gebruikt wordt tijdens werk? De mobiele telefoon staat de sociale omgang in de weg, maar biedt tegelijk ook kansen voor de sociale omgang. Aan wie ligt het bijbrengen van deze normen? Niet alleen aan de opleiders, het begint vaak al thuis bij de ouders. Maar zijn de normen van ouders en opleiders wel toe te passen in deze tijd van social media. Het blijft een eindeloze discussie.

De derde stelling bracht de discussie opgang over de hiërarchische lijnen binnen een bedrijf. Moet de stagiair ontzag en respect hebben voor iedereen die boven hem staat in het bedrijf? Of is hiërarchie in een bedrijf iets van vroeger en moet men elkaar als gelijk behandelen, ook iemand die net nieuw is? Eén antwoord kwam duidelijk naar voren, laat de stagiair niet alleen leren van jou maar leer ook van de stagiair. Geef de stagiair ruimte voor eigen inbreng en laat je verrassen. Leer van elkaar. Enjoy it!

Een verhitte discussie ontstond, nieuwe inzichten en ervaringen werden met elkaar gedeeld. Uiteindelijk hebben wij deze geslaagde dag afgesloten met een gezellig borrel. Op naar MSYTD 2019.

Dit verslag is geschreven door Kim de Bruin, student HvA MIC, stagiair Mediastages 2017/2018.

Geplaatst op 17-1-2018 om 15:32
Met hun films creëren ze een fantasiewereld en hun park is een plek zonder zorgen. Begint er al een belletje te rinkelen? Disney natuurlijk! Let’s be honest, hebben we niet allemaal gewenst er later te mogen werken? Maar wat houdt stage lopen bij deze organisatie nou eigenlijk in? Wij gingen op bezoek bij stagiair Human Resource Gabriëlla Versluis om deze vraag te stellen.

Op bezoek bij Disney, wat staat je dan te wachten? Een warm welkom door Mickey Mouse? Een glijbaan als lift? In ieder geval een gebouw dat je niet kan missen vanwege de maar liefst 19 verdiepingen, inclusief bioscoop(!). Geen welkom van Mickey Mouse, maar van twee Stormtrooper soldaten uit Star Wars. No kidding. In de wachtruimte word je omringd door schermen met Disneyfilms, pluche poppen en een uitzicht waar je U tegen zegt.

Gabriëlla, wist je gelijk dat je bij Disney stage wilde gaan lopen?
Nee, Disney kwam helemaal niet in mij op. Ik dacht er zijn waarschijnlijk zoveel sollicitaties dat ik geen schijn van kans maak. Toevallig kende ik een meisje uit mijn dorp die ook bij Disney stage heeft gelopen. Zij moedigde mij aan het toch te proberen. Uiteindelijk ben ik uit verschillende kandidaten gekozen. Daar ben ik trots op!

Wat is jouw taak nu precies bij Disney?
Ik doe de werving en de selectie van stagiairs. Dit houdt in dat ik een selectie maak uit de motivatiebrieven die binnenkomen. Af en toe zit ik ook bij de sollicitatiegesprekken met studenten. Dat vind ik heel leuk om mee te maken.

Welke kenmerken moet een stagiair bij Disney sowieso hebben?
Wij zoeken gemotiveerde studenten. Je moet natuurlijk affiniteit met Disney hebben en weten wat het inhoudt om hier te werken. Je wordt begeleid tijdens je stage, maar we verwachten zeker ook veel zelfstandigheid van de stagiairs. Je hebt een doel voor ogen en je werkt er ook voor om dat doel te bereiken. Want bij Disney behandelen wij je niet als een stagiair, maar echt als een medewerker.

Zijn er gave activiteiten die Disney organiseert?
Disney organiseert hele gave dingen! De ‘Convention day’ bijvoorbeeld. Dan gaan we met het hele bedrijf naar Rotterdam en is er een Pathé afgehuurd. Daar worden we de hele dag vermaakt met de nieuwste trailers en nieuwe films. We hebben zelf ook een bioscoop in ons gebouw zitten. Hier mogen werknemers af en toe na sluitingstijd de nieuwste Disney films bekijken. Zo heb ik laatst Thor gezien. Hele vette film!

Wat ook gaaf is aan ons gebouw, is dat elke verdieping een eigen thema heeft. Ik werk bijvoorbeeld op de “Marvel” afdeling en een paar verdiepingen onder mij is er een “Mickey” thema. Ik kom dus geregeld figuren als Spiderman, The Hulk en Superman tegen.

Wat is het moeilijkste aan stage lopen?
Ik denk dat de stagiairs vooral moeten wennen aan de routine. Je werkt van maandag tot en met vrijdag van vroeg tot laat. Met school moet je ook veel aanwezig zijn, maar die tijden wisselen. Echte routine, daar zijn de meeste gewoon nog niet aan toe.

Heb je tips voor de studenten die stage willen gaan lopen bij Disney?
Weet wat aanpakken is en geniet ervan! Ik merk aan mijzelf dat ik nu na bijna een jaar stage veel dingen niet meer zie. Zoals de aankleding van dit gebouw, de bioscoop die wij hebben én het geweldige uitzicht. Het is hartstikke vet en daar sta ik soms niet meer bij stil. Wees sociaal, praat veel! Laat weten wat je wilt, dat is voor ons ook fijn.

Last but not least: waar moeten de studenten opletten in hun motivatiebrief?
We horen natuurlijk heel vaak dat studenten van kinds af aan al affiniteit hebben met Disney. Dat is super leuk om te horen, maar vertel meer! Waarom ben jij anders dan de rest? Ik hou niet zo van die kleine brieven, want je kan je niet onderscheiden in één alinea. Ook bekijk ik altijd de cv’s. Zo had mijn stagebegeleider een keer een student afgekeurd vanwege zijn motivatiebrief terwijl zijn CV hartstikke goed was. Dit hebben we samen besproken en uiteindelijk is die student hier komen werken!

Enthousiast geworden? Check alle vacatures van Disney!

Geplaatst op 12-1-2018 om 12:16
Heb jij komende week onze hulp nodig? Niet gevreesd, wij zijn woensdag 27 en donderdag 28 december gewoon bereikbaar!

FIJNE KERST!!

Geplaatst op 21-12-2017 om 13:28
Heb jij een baanbrekend idee bedacht voor school of stage? Wil je bouwen aan je netwerk met o.a. KLM, RTL, Heineken en Coolblue? Vanaf 1 januari kan je je inschrijven voor de SpinAwards Young Talent. Op 8 maart organiseert Mediastages een speciale voorronde voor studenten op het Mediapark in Hilversum. Wil jij erbij zijn, schrijf je dan in de maand januari in!

SpinAwards?!
De SpinAwards is dé prijs voor digitale denkers van Nederland. De beste creatieve bureaus, opdrachtgevers, app bouwers en content makers sturen hun werk in. Bijvoorbeeld een innovatieve reclamecampagne, een slimme nieuwe digitale dienst of… verzin het maar. Elk jaar reiken we tijdens de SpinAwards Night eind april de SpinAwards uit. Dat feest wil je echt niet missen.

Young Talent
Speciaal voor studenten van alle opleidingen in Nederland en ver daarbuiten is er het Young Talent programma. Door mee te doen zet je jouw idee op een podium en kom je in contact met de beste mensen op het gebied van marketing, media, innovatie en technologie.

Waarom is het ontzettend leuk om mee te doen
1. Deelnemen aan de SpinAwards is de manier om je te profileren en te onderscheiden richting jouw toekomstige werk- of opdrachtgever!
2. Je doet ervaring op met conceptueel werken en het presenteren van jouw ideeën
3. Jouw concept wordt beoordeeld door een professionele jury
4. Bij een nominatie word je uitgenodigd voor een 3-daags programma in Amsterdam met internationaal Young Talent, ga je op bezoek bij bedrijven en ga je drie geweldige dagen tegemoet.
5. Bij een nominatie krijg je begeleiding van een professionele coach
6. Bij een nominatie word je op persoonlijke titel genoemd in de media!

Zijn jouw goede voornemens voor 2018: het onderste uit de kan halen, een sprong in het diepe wagen EN leuke mensen leren kennen, dan is dit een lekker begin!

INSCHRIJVEN DOE JE HIER!

Geplaatst op 18-12-2017 om 15:59
En dan is het ineens zo ver! Vandaag is de eerste dag van je stage. Waar moet je allemaal op letten en hoe gedraag je je? Hoe zorg je ervoor dat je een onvergetelijke indruk achterlaat? De laatste tips van onze experts en (oud)stagiairs!


DO’S:


“Praat, vraag en vraag nog meer.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

“Ga mee met de flow van de afdeling en durf je mening te geven over dingen die je opvallen. Op die manier kunnen we van elkaar leren!” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Wees actief, ALTIJD op tijd en blijf tot het werk af is. Pak met een glimlach alles aan en wees vooral eerlijk. Als er iets is of het voelt niet goed, geef het aan en praat erover. Wees initiatiefrijk, ondernemend en hands on.” (Britt Visser, Talpa)

“Ben je eenmaal binnen, probeer jezelf dan te bewijzen! Wees open, leergierig en toon initiatief. Met een kick ass volbrachte stage vergroot je je kansen op een baan flink.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

DON’TS

“Ben je tijdens je studie tevreden met een zesje? Dat is natuurlijk prima. Maar als je die instelling doorzet op je stage is je kans op een baan daar verkeken. Zonde, niet doen dus.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Laksheid, betweterigheid en te laat komen.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Doe niet alsof je alles al weet.” (Susan Bakker, RTL)

“Ga niet stil in een hoekje je werk zitten doen. Zet een stapje extra.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

Aan oud stagiairs vroegen we: Wat is volgens jou de juiste houding tijdens je stage?

Mimi: “Jezelf zijn.”

Arend: “Eerlijk zijn en het beste willen voor het bedrijf. Meedenken als je een taak uitvoert en niet alleen domweg de taak uitvoeren. Vooral lekker initatief nemen en alles vragen.”

Jessica: “Open zijn en interesse tonen. Vraag naar feedback en neem die feedback ook in acht.“

Helene: “Blijf enthousiast, probeer zoveel mogelijk aan te pakken en wees niet bang om fouten te maken. Je bent een stagiair, dus je bent er om heel veel te leren. Je hoeft niet alles al perfect te kunnen. Dat is iets wat ik geleerd heb.”

Geplaatst op 24-11-2017 om 09:15
Yes! Je hebt het bedrijf enthousiast weten te maken en nu mag je op sollicitatiegesprek! Hoe pak je dat aan?

Hoe spring je er als student uit tijdens een gesprek?


“Enthousiasme is erg belangrijk. Laat zien en vooral voelen dat je het echt graag wilt. Lees je goed in, bekijk afleveringen van programma’s, weet wie eigenaar is en kom met een sterk verhaal. Voorbereiding is alles, en daarnaast doet een glimlach en een actieve houding ook veel.” (Britt Visser, Talpa)

“Probeer vooral jezelf te zijn, niet te serieus maar wel professioneel. Wij weten dat je nog geen ervaring hebt in het bedrijfsleven, dus je hoeft je ook niet zo voor te doen.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Durf rust te nemen om goed te luisteren en dicht bij jezelf te blijven.” (Susan Bakker, RTL)

“Bereid je voor door jezelf in te lezen en bedenk verbeterpunten. Met andere woorden … waar wil jij je in vastbijten tijdens je stage?” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Verdiep je in het bedrijf. Zorg dat je al weet wat je er kan gaan doen en wilt gaan doen.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

Tips van oud stagiairs:

Helene: “Probeer zoveel mogelijk jezelf te zijn, ook bij het gesprek. Je merkt vanzelf of je een klik hebt met het bedrijf. Het is ook belangrijk dat jij je op je gemak moet voelen de komende maanden. Je hoeft echt niet aan álle gevraagde eisen te voldoen. Als jij laat merken dat je gemotiveerd bent en graag wilt leren, waarderen ze dat (naar mijn ervaring) heel erg.”

Deborah: “Kom op tijd! Zorg dat je uitgeslapen bent en dat je kleren draagt waar je je goed in voelt. Je wilt sterk en zelfverzekerd overkomen. Wat ook belangrijk is: vragen stellen mag! Toon interesse, vraag goed wat jouw taken gaan zijn zodat je wel een stageplek vindt die aansluit bij jouw opleiding."

Geplaatst op 23-11-2017 om 09:10
Zeg nooit in je brief dat je stage MOET lopen. Dit komt namelijk niet echt gemotiveerd over. Hoe pak je dat dan goed aan, een motivatiebrief schrijven? Wij vroegen het de experts uit het vak én oud stagiairs!Wanneer scoor je pluspunten met je motivatiebrief?


“Schrijf kort en bondig. Een motivatie is belangrijk en interessant, maar we hoeven geen boekwerk te ontvangen. Laat verder ook belangrijke praktische zaken als; periode, leeftijd, rijbewijs ja/nee naar voren komen EN geef aan waarom je denkt dat je bij Talpa stage wilt lopen.” (Britt Visser, Talpa)

“Absoluut en zonder twijfel met je eerste alinea. Sterker nog, de eerste zin. Maak die eigen en oprecht en je staat al met één been binnen.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Wanneer een student duidelijk kan omschrijven wat hij of zij wilt leren.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Geef aan wat jouw toegevoegde waarde is.” (Susan Bakker, RTL)

“Schrijf foutloos en origineel.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

Motivatiebrief: wat is een absolute NO-GO?

“Zeg nooit dat een stageplek goed staat op je CV. Het gaat ons om hoe goed jij staat bij het bedrijf.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

“Als je aangeeft dat je voor de schermen wilt werken of wilt presenteren. Dan moet je namelijk echt niet bij ons zijn en dat laat ons denken dat je niet met het juiste doel bij ons solliciteert. Verder moet je, als je onderscheidend wilt zijn, absoluut niet in je brief zeggen dat je perfectionistisch, hardwerkend en een doorzetter bent. Want dat zegt namelijk iedereen en dat is redelijk vage informatie. Maak je goede vaardigheden concreter door of voorbeelden te noemen of te benoemen wat perfectionisme dan voor jou betekent.” (Britt Visser, Talpa)

“Te populair taalgebruik.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Alle standaard crap die je op internet vindt. Laat zien hoe graag jij juist déze stage wilt.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Slordigheden (verkeerde naam bijvoorbeeld) en verder zijn typefouten een no-go wat mij betreft.” (Susan Bakker, RTL)

We vroegen ook stagiairs: “Waar moet je volgens jou goed op letten bij het schrijven van je motivatiebrief?”

Deborah: “Geef duidelijk aan waarom het bedrijf jou aanspreekt, wat jij hen te bieden hebt en vervolgens wat je bij hen denkt te leren.”

Jessica: “Schrijf enthousiast, vertel over je ervaring en geef er een kleine persoonlijke touch aan. Als je in de media gaat, is het zelden formeel. Pas de schrijfwijze aan op het soort bedrijf.”

Helene: “Lees van tevoren goed wat voor eisen ze stellen in de vacature en wat ze van je verwachten. Als je daar goed op in gaat en ze duidelijk laat merken dat jij die functie kunt vervullen, dan maak je de keuze voor ze al gemakkelijker. Daarnaast is het naar mijn idee ook belangrijk om je brief persoonlijk te maken en te schrijven wat jij ook in een gesprek zou vertellen. Klinkt heel cliché, maar probeer altijd jezelf te zijn!”

Geplaatst op 22-11-2017 om 09:09
Je weet waar jij stage wilt gaan lopen en nu is het tijd om het bedrijf te overtuigen! Hoe springt jouw sollicitatie eruit? Speciaal voor jou delen we handige tips van experts uit het vak én (oud)stagiairs! We beginnen vandaag met het CV. Wat zijn de do’s en de don’ts?

Waar moet je op letten als je een CV maakt?


“Maak je CV net even wat anders dan de standaard, maar maak er geen Tilburgse kermis van. En hou het kort … liefst één A4.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Gebruik een overzichtelijke en originele lay-out en benoem interessante projecten die je op school of vrijwillig hebt gedaan.” (Susan Bakker, RTL)

“Zorg ervoor dat je laatst genoten opleiding (als je student bent) of je huidige/laatste functie (als je werkt) altijd bovenaan staat. Dit is iets waar recruiters zich vaak aan storen als het niet zo is.” (Britt Visser, Talpa)

“Leg in je CV de nadruk op onderdelen die relevant zijn voor die bepaalde stage.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

“Zorg ervoor dat je eerdere werkzaamheden goed en duidelijk omschreven zijn. Je wilt als werkgever / stageaanbieder goed kunnen zien wat iemand al gedaan heeft.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

Wat vinden stagiairs goed aan hun eigen CV?

Lisanne: “Mijn CV is mooi opgemaakt door een vormgeefster waardoor het er professioneel uitziet. Dat vind ik belangrijk voor de eerste indruk. Inhoudelijk vind ik het mooi dat je in mijn CV kunt zien dat ik veel vrijwilligerswerk doe, wat aangeeft dat ik maatschappelijk betrokken ben!”

Deborah: “Mijn CV is een pdf die heel minimalistisch is vormgegeven. Strak en duidelijk. Daarnaast heb ik een zelfontworpen website die een vriend voor mij gecodeerd heeft. Er staat een selectie van mijn werk op, de projecten waar ik het meest trots op ben en die het best laten zien wie ik ben en wat ik kan.”

Wat moet je ECHT NIET doen als je een CV opstelt?

“Je ziet er NIET goed uit op een foto die om drie uur 's nachts in een kroeg is gemaakt.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

“Vakantiefoto, foto met uitgaan of in zwemkleding of laag decolleté.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“In je CV vermelden dat je creatief bent en vervolgens een heel saai en kleurloos Word document opsturen.” (Britt Visser, Talpa)

No-Go’s van de stagiairs:

Jessica: “Te veel tekst. Zeker als het niet persoonlijk is. Een CV moet een eyecatcher zijn. Is je CV dat niet, dan is het een no-go. Je valt dan weg tussen de vele CV's.”

Arend: “Overbodige gegevens of te lange omschrijvingen. Gewoon kort, krachtig en informatief.”

Geplaatst op 21-11-2017 om 09:10
Redactie, grafische vormgeving, productie… Er zijn veel verschillende soorten stages binnen de media. Om jou een beeld te geven leggen een aantal stagiairs hieronder uit wat hun functie precies inhoudt:Productie
Helene: “Ik liep een half jaar stage als productie stagiair bij ‘Het Klokhuis’ drama (de sketches in de afleveringen). Hier gaf ik ondersteuning aan de producer en productieassistent, zowel op kantoor als bij de draaidagen. Ik maakte de draaiboeken, hield het archief bij, voerde metadata in, regelde figuranten, zorgde voor catering en nog veel meer! Het was erg gevarieerd. Ik maakte elke dag wel weer iets anders mee.”

Mascha heeft stage gelopen als producer bij BNN. In dit filmpje vertelt ze wat ze daar precies deed:Grafische Vormgeving
Pim en Abel leggen je uit wat hun werkzaamheden waren tijdens hun stage grafische vormgeving. Abel liep stage bij NPO Cultura en Pim bij Endemol Design.Redactie
Hoe een redactie stage bij het programma ‘Memories’ en het ‘RTL Nieuws’ eruit ziet, check je in het volgende filmpje:Webredactie
Lisanne: “Ik heb stage gelopen op de webredactie van de afdeling Kinderprogramma’s van de EO. Dat hield in dat ik, samen met twee webredacteuren, alles deed voor de websites, Instagram, YouTube en Snapchat. Dat betekent berichten schrijven, photoshoppen, Instagram bijhouden, video’s maken en/of publiceren en nog veel meer. Het leuke van deze stage is dat je niet bij 1 specifiek programma stage loopt, maar bij de hele afdeling Kinderprogramma’s. En dus was ik afwisselend bezig met Checkpoint, Hip voor Nop, Anti Pest Club, Topdoks, Verhalen uit de Schatkist, Koek&Ei en Zapp Your Planet!”

Fleur liep stage op de webredactie bij 3FM:Lees verder
Geplaatst op 20-11-2017 om 10:31
Onze nieuwe website is nog niet helemaal klaar maar we kunnen niet meer wachten om alvast iets heel verfrissends met de buitenwereld te delen.

Lees verder
Geplaatst op 2-10-2017 om 09:56
Ben jij op zoek naar een leuke stage maar komt de periode waarvoor jij zoekt niet (helemaal) overeen? Geen nood! Vaak is er in overleg met het stagebedrijf ook een afwijkende periode mogelijk. Kijk dus ook naar stages die een maand eerder of later starten! Behoefte aan meer advies? Neem contact op!

info@mediastages.nl of 035 6466 281


Geplaatst op 6-9-2017 om 10:20
Veel van jullie genieten op dit moment natuurlijk van een welverdiende vakantie. Klaar MET het vroege opstaan. Klaar VOOR zon, zee, festivals of netflixen op de bank. Niet iedereen. Na een week vrij en de Zwarte Cross is Nienke Koning klaar voor een paar extra stageweken op de redactie van Utopia.

Vertel Nienke! Waarom heb je besloten langer stage te lopen?


“Stilzitten is niks voor mij. De afgelopen maanden op de redactie zijn veel te snel voorbij gevlogen. Ik vind het te gek om onderdeel te zijn van dit programma en met de inwoners mee te leven. Dat deed ik van te voren al en nu doe ik dat voor mijn werk.”

“Ik heb de afgelopen tijd heel veel geleerd en ik wil eigenlijk gewoon nog veel beter worden. Als ik iets leuk vind, dan ga ik daar ook honderd procent voor. Mijn begeleiders helpen mij bij het oefenen op dingen die ik nu nog moeilijk vind. Het voorspreken van bezoekers bijvoorbeeld. Ik wil gebruik maken van de zomerweken om dit beter onder de knie te krijgen.”


Wat vind je zo leuk aan het werk op de redactie?
“Het is hier hectisch en absoluut nooit saai. Dat past goed bij mij! De bewoners bepalen eigenlijk je werkdag. Je volgt ze op de voet en regelt alles daaromheen. Je hebt een goede concentratie nodig want het is lekker chaotisch met de livestreams, de steeds doorlopende mailboxen en alles wat er op het terrein gebeurt moet natuurlijk goed begeleid worden. Je zit zo in die flow dat ik soms vergeet wat voor leuke dingen ik de afgelopen tijd al heb meegemaakt.”

“Voordat ik aan deze stage begon wist ik dat ik het heel leuk vond om evenementen te organiseren en het werk op de redactie sluit daar super goed bij aan. Je bent de hele dag aan het regelen en organiseren. Graag blijf ik nog even, want ik ben inmiddels wel een beetje verslaafd geraakt aan de hectiek van televisie.”


Wil jij ook stage lopen bij één van de programma’s van Talpa? Bekijk hier de openstaande vacatures.

Geplaatst op 7-8-2017 om 11:50
Ben je of ken je iemand die toch niet helemaal relaxed op zijn of haar handdoekje ligt, omdat er nog geen stageplaats geregeld is?? Bel of mail ons en we zoeken even met je mee!

info@mediastages.nl of 035 - 6466 271

Geplaatst op 26-7-2017 om 14:05
Terwijl jullie de komende weken (hopelijk) heerlijk genieten van een ontzettend welverdiende vakantie, bouwen wij aan een nieuwe website! Meer advies voor stagezoekers, makkelijker solliciteren en duidelijkere bedrijfsprofielen. Onze nieuwe website heeft het allemaal!

Gebruik je onze website regelmatig en heb je nog goede tips? Laat het ons sowieso weten via info@mediastages.nl.

Geplaatst op 11-7-2017 om 11:37
Onze Dag van de Mediastages zit erop. Wat was het weer een feestje om zo veel enthousiastelingen hier in Hilversum te mogen ontvangen. Dank studenten en dank pro’s!

Hopelijk weten alle jonge talenten na deze dag nog beter welke kansen er allemaal voor jullie liggen en zitten jullie vol inspiratie om jullie stageperiode tot een succes te maken! Heb je nog vragen …let us know! Heb je interessante mensen gesproken en mooie stageplaatsen voorbij zien komen … SOLLICITEREN MAAR!

Foto Challenge
De winnaar van de cadeaubon van 50 euro is Tessa Klok. Bekijk haar mooie foto op onze Facebookpagina!

Lees meer
Student Sanne Vast maakte een fotoreportage van de dag voor het online platform van haar opleiding Communicatie in Leeuwarden. Lees hier haar verslag voor De Ruis!

Geplaatst op 29-5-2017 om 11:26
Wat vliegt de tijd. Hier alweer het 2e nieuwsbulletin van Mediastages in 2017. Deze keer over de maand mei. Niet alleen de maand van de lammetjes maar er gebeurt meer:

Lees verder
Geplaatst op 3-5-2017 om 17:22
De komende 2 dagen, donderdag 27 en vrijdag 28 april 2017, vieren wij feest. Vandaar dat we dan gesloten zijn. Heb je een vraag voor ons? Maandag 1 mei staan we weer fris en fruitig voor je klaar. Tot dan.

Lees verder
Geplaatst op 26-4-2017 om 15:34
Hebben jullie plaats voor stagiairs zet dan nu de vacatures op onze site.

Mediastages verbindt sinds de jaren ‘80 mediabedrijven en media-afdelingen met opleiders en studenten. Zowel op de vakinhoudelijke als op de staffuncties. De definitie van mediabedrijven is niet zo 1-2-3 terug te vinden maar al enkele jaren bedienen we niet meer alleen de AV bedrijven en de omroepen maar weten ook de bedrijven of afdelingen binnen bedrijven die zich bezig houden met (multi) media en communicatie ons te vinden.

Denk hierbij aan stageplaatsen op onder andere Marketing en Communicatie, Multi Media, Events, Webdesign en ICT maar ook bijvoorbeeld Facility, Office Management, HR en Finance. Zowel MBO als HBO en WO studenten weten ons en onze website te vinden, 215.000 unieke bezoekers per jaar.

Mediastages heeft contact met ruim 100 opleiders waaronder diverse Universiteiten, Hogescholen en ROC’s maar ook particuliere erkende opleiders zoals NCOI, Schoevers en Hogeschool Luzac.

Wil je advies bij het opmaken van de vacaturetekst, dan kun je altijd even contact met onze Belinda opnemen via belinda.gelsema@mediastages.nl

Geplaatst op 20-4-2017 om 09:10
Vanaf nu sturen we elke maand een update rond. Laat ons weten als je vragen of opmerkingen hebt. In dit eerste bulletin 4 items van ons voor jou.

Het team van Mediastages is klaar voor de toekomst!

Per 1 april is ons team uitgebreid en is Monique Amse gestart als nieuwe Directeur. Na het vertrek van Jannerieke Hommenga heeft Vicky Kuyk het roer meer in handen genomen met het idee dit over te dragen zodra er een geschikte opvolger gevonden was. En die is er nu. Monique heeft 16 jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling, deels commercieel en deels gericht op opleiden en ontwikkelen. De laatste jaren heeft zij als zelfstandige gewerkt op het snijvlak van communicatie en commercie met een specialisatie naar online, Social Media. Op 15 maart is haar inwerkperiode gestart en vanaf 1 april heeft zij het roer overgenomen. Nu ons team weer volledig op sterkte is staan we klaar om nog meer van ons te laten zien en horen. Mediastages verbindt bedrijven, opleiders en studenten in de mediasector om zoveel mogelijk talentvolle en opgeleide studenten een goede start te geven in de media. Of het nu gaat om operationele functies of staffuncties, Mediastages heeft de stagevacatures én de juiste studenten.

Met de uitbreiding van ons team hebben we de ruimte om de plannen en de dromen die al op de plank lagen uit te gaan werken. De huisstijl wordt opgefrist en de site wordt vernieuwd. Dit niet alleen om weer een mooie actuele uitstraling te krijgen maar ook om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Mocht je suggesties hebben voor verbeteringen laat ons dat dan alsjeblieft weten. We gaan ons focussen op de uitbreiding van onze dienstverlening door meer klanten te werven in multimedia, communicatie en evenementen. Door meer adviserend te zijn naar zowel bedrijven als opleiders en door ons traineetraject uit te breiden. We gaan jullie daar vanaf nu in een maandelijkse update over op de hoogte houden.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die er zijn en plannen die we hebben voor de nabije toekomst? Schroom dan niet om even te bellen dan maken we een afspraak.

Stagevacatures voor deze zomer

De lente is nog pril en toch wordt er al nagedacht over de stageperiodes van het nieuwe schooljaar. Dus wil je de leukste en meest interessante stageplaats bemachtigen? Ga dan nu naar de site. Wil je voor jouw bedrijf de beste stagiairs? Heb je ruimte in de zomer of in het nieuwe schooljaar? Plaats dan nu je vacatures! Ook voor de komende zomerperiode hebben we al weer stageplaatsen online staan. Check hier de nieuwste zomerstages.

De Dag van de Mediastages op 24 mei 2017

Over een paar weken vindt de 4e editie van de Dag van de Mediastages, DvdMS, plaats in Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Circa 350 studenten komen een middag bij elkaar en worden getrakteerd op 3 boeiende sprekers. Een groot aantal mediabedrijven is aanwezig op de stagemarkt waar direct kennisgemaakt kan worden met elkaar. En er zijn diverse interactieve sessies waar de studenten hun voordeel mee kunnen doen. Bijvoorbeeld de CV check, sollicitatietips en de LinkedInprofiel check. Als student kan je je aanmelden via de site. Wil je met jouw bedrijf ook aanwezig zijn op de stagemarkt van de DvdMS? Bel dan direct met Belinda op nummer 035-64 66 280

Het MediastagesCafé in juni 2017

Om onze rol als bruggenbouwer tussen de mediasector en opleiders vorm te geven, hebben we in juni een interactieve middag op de planning staan. Tijdens deze bijeenkomst ontmoeten bedrijven en opleiders elkaar. Een netwerkmoment in combinatie met advies op enkele praktische onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een korte workshop ‘Vacatures Schrijven’ of een brainstorm over ‘Het begeleiden van Stagiairs’. We houden jullie op de hoogte.

Geplaatst op 3-4-2017 om 15:35
Wil jij aanwezig zijn bij een gratis mini-concert van een bekende artiest? Soundcheckers is een wekelijkse muziekshow waar iedere aflevering een toffe artiest of band centraal staat en jij kunt hierbij zijn!In het programma Soundcheckers houden Tess Milne en Mattie Valk unieke interviews en bespreken de ins en outs van de muziekwereld. Verder voeren Saar Koningsberger en Wietze de Jager iedere week spannende missies uit.

Jij krijgt de mogelijkheid om een uniek kijkje op de set van dit te gekke TV-programma te nemen. Hoe gaat het precies in z’n werk? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Er is eventueel ook ruimte voor een korte rondleiding in de studio en een kijkje in de regiewagen om zo in aanraking te komen met de praktijk en een kijkje achter de schermen te krijgen.

Wil je een opname bijwonen? Meld je dan aan via www.soundcheckers.tv en vermeld of je ook een rondleiding wilt. De opnames zijn nog tot februari 2017, voor data en artiesten, check de Facebookpagina van Soundcheckers!

Geplaatst op 16-11-2016 om 13:25
De wekker gaat en het is eindelijk zover. De eerste dag van je stage is aangebroken. Superspannend! Je bent natuurlijk bloedzenuwachtig, want alles is nieuw. Wij sluiten onze sollicitatiebootcampweek af met de vraag: Hoe laat je een verpletterende indruk achter bij je stagebedrijf?

DO’S:


“Praat, vraag en vraag nog meer.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

“Ga mee met de flow van de afdeling en durf je mening te geven over dingen die je opvallen. Op die manier kunnen we van elkaar leren!” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Wees actief, ALTIJD op tijd en blijf tot het werk af is. Pak met een glimlach alles aan en wees vooral eerlijk. Als er iets is of het voelt niet goed, geef het aan en praat erover. Wees initiatiefrijk, ondernemend en hands on.” (Britt Visser, Talpa)

“Ben je eenmaal binnen, probeer jezelf dan te bewijzen! Wees open, leergierig en toon initiatief. Met een kick ass volbrachte stage vergroot je je kansen op een baan flink.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

DON’TS

“Ben je op je studie tevreden met een zesje? Dat is natuurlijk prima. Maar als je die instelling doorzet op je stage is je kans op een baan daar verkeken. Zonde, niet doen dus.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Laksheid, betweterigheid en te laat komen.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Doe niet alsof je alles al weet.” (Susan Bakker, RTL)

“Ga niet stil in een hoekje je werk zitten doen. Zet een stapje extra.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

Geplaatst op 11-11-2016 om 09:32
Jouw brief en CV zijn eruit gesprongen en nu ben je uitgenodigd op gesprek. Spannend! Hoe zet je je beste beentje voor tijdens een sollicitatiegesprek? Wij vroegen het aan professionals uit het vak.Hoe spring je er als student uit tijdens een gesprek?


“Enthousiasme is erg belangrijk. Laat zien en vooral voelen dat je het echt graag wilt. Lees je goed in, bekijk afleveringen van programma’s, weet wie ergens eigenaar is en kom met een sterk verhaal. Voorbereiding is alles, en daarnaast doet een glimlach en een actieve houding ook veel.” (Britt Visser, Talpa)

“Probeer vooral jezelf te zijn, niet te serieus maar wel professioneel. Wij weten dat je nog geen ervaring hebt in het bedrijfsleven, dus je hoeft je ook niet zo voor te doen.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Durf rust te nemen om goed te luisteren en dicht bij jezelf te blijven.” (Susan Bakker, RTL)

“Bereid je voor door jezelf in te lezen en nog beter: bedenk verbeterpunten. Met andere woorden … waar wil jij je in vastbijten tijdens je stage?” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Verdiep je in het bedrijf. Zorg dat je al weet wat je er kan gaan doen en wilt gaan doen.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

Wees dus voorbereid, enthousiast en vooral jezelf. Morgen sluiten we af met advies over de juiste houding tijdens je stage. Hoe word jij een succesvolle stagiair?

Geplaatst op 10-11-2016 om 08:52
Een mooi CV is natuurlijk belangrijk, maar waar stagebedrijven misschien nog wel meer op letten is je motivatie. Standaardbrieven waarbij je alleen de naam van het bedrijf verandert zijn natuurlijk sowieso NOT DONE …maar waar wordt nog meer op gelet? Hieronder vind je een paar tips!Wanneer scoor je pluspunten met je motivatiebrief?


“Schrijf kort en bondig. Een motivatie is belangrijk en interessant, maar we hoeven geen boekwerk te ontvangen. Laat verder ook belangrijke praktische zaken als; periode, leeftijd, rijbewijs ja/nee naar voren komen EN geef aan waarom je denkt dat je bij Talpa stage wil lopen.” (Britt Visser, Talpa)

“Absoluut en zonder twijfel met je eerste alinea. Sterker nog, de eerste zin. Maak die eigen en oprecht en je staat al met een been binnen.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Wanneer een student duidelijk kan omschrijven wat hij of zij wil leren.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Verdiep je in het bedrijf waar je stage wil lopen en benoem waarom je juist bij dit bedrijf denkt te kunnen halen waarnaar je op zoek bent.” (Yvette Valkenburg, NH)

“Geef aan wat jouw toegevoegde waarde is.” (Susan Bakker, RTL)

“Schrijf foutloos en origineel.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

Motivatiebrief: wat zijn jouw absolute don’ts?

“Zeg nooit dat een stageplek goed staat op je CV; het gaat ons om hoe goed jij staat bij het bedrijf.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

“Als je aangeeft dat je voor de schermen wil werken of wil presenteren. Dan moet je namelijk echt niet bij ons zijn en dat laat ons denken dat je niet met het juiste doel bij ons solliciteert. Verder moet je, als je onderscheidend wil zijn, absoluut niet in je brief zeggen dat je perfectionistisch, hardwerkend en een doorzetter bent. Want dat zegt namelijk iedereen en is redelijk vage informatie. Maak je goede vaardigheden concreter door of voorbeelden te noemen of te benoemen wat perfectionisme dan voor jou betekent.” (Britt Visser, Talpa)

“Te populair taalgebruik.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Alle standaard crap die je op internet vindt. Laat zien hoe graag jij juist déze stage wil.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Slordigheden (verkeerde naam bijvoorbeeld) en verder zijn typefouten een no go wat mij betreft.” (Susan Bakker, RTL)

“Overschat jezelf niet.” (Yvette Valkenburg, NH)

Geplaatst op 9-11-2016 om 13:41
Yes! Je hebt de vacature van je droomstage gevonden! Nu nog de juiste brief en CV waardoor jij er direct uitspringt. Speciaal voor jou maakten we een rondje langs een aantal mediabedrijven. We beginnen met het CV. Wat moet je juist wel en wat moet je juist niet doen?Waar moet je op letten als je een CV maakt?


“Maak je CV net even wat anders dan de standaard, maar maak er geen Tilburgse kermis van. En hou het kort … liefst één A4.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Gebruik een overzichtelijke en originele lay out en benoem interessante projecten die je op school of vrijwillig hebt gedaan.” (Susan Bakker, RTL)

“Zorg ervoor dat je laatst genoten opleiding (als je student bent) of je huidige/laatste functie (als je werkt) altijd bovenaan staat. Dit is iets waar recruiters zich vaak aan storen als het niet zo is.” (Britt Visser, Talpa)

“Leg in je CV de nadruk op onderdelen die relevant zijn voor die bepaalde stage.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

“Zorg ervoor dat je eerdere werkzaamheden goed en duidelijk omschreven zijn. Je wil als werkgever / stageaanbieder goed kunnen zien wat iemand al gedaan heeft.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

Wat is een absolute NO GO voor je CV?

“Je ziet er NIET goed uit op een foto die om drie uur 's nachts in een kroeg is gemaakt.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

“Vakantiefoto, foto met uitgaan of in zwemkleding of laag decolleté.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“In je cv vermelden dat je creatief bent en vervolgens een heel saai en kleurloos Word document opsturen.” (Britt Visser, Talpa)

“Zeker niet meer dan 2 A4-tjes.” (Yvette Valkenburg, NH)

Geplaatst op 9-11-2016 om 09:04
Redactie, grafische vormgeving, productie… Er zijn veel verschillende soorten stages binnen de media. Weet jij het verschil nog niet zo goed, check dan deze filmpjes waarin stagiairs je precies uitleggen wat hun functie inhoudt.Wat doet een stagiair redactie?

Wij namen een kijkje bij Memories en het RTL Nieuws om te zien wat de werkzaamheden van een redactiestagiair zijn.Wat doet een stagiair grafische vormgeving?

Pim en Abel leggen je uit wat hun werkzaamheden waren tijdens hun stage grafische vormgeving. Abel liep stage bij NPO Cultura en Pim bij Endemol Design.Wat doet een stagiair webredactie?

Deze (oud)stagiair webredactie bij 3FM werkt mee aan de inhoud van hun website. Hoe ze dat precies doet, legt ze hier uit.

Geplaatst op 8-11-2016 om 11:07
Vijf dagen lang tips en tricks om jouw droomstage in de wacht te slepen! In de week van 7 t/m 11 november is het aan! Wij organiseren voor de derde keer de SOLLICITATIEBOOTCAMPWEEK.

Tijdens deze week kun je bij ons op bezoek komen voor een sollicitatietraining. Verder overladen we je met tips van mensen uit het vak en kun je jouw brief en CV sturen voor persoonlijk advies. Wil jij meedoen met de sollicitatiebootcampweek, volg ons dan op Facebook!

Je kunt je nu opgeven voor de sollicitatietraining op 10 november (10.00 -11.30 uur op het Mediapark in Hilversum). Stuur een mailtje naar info@mediastages.nl o.v.v. 'sollicitatietraining 10 november + jouw opleiding' en wie weet ben jij één van de gelukkigen. Wees snel, want vol=vol!

Geplaatst op 26-10-2016 om 11:31
Is werken bij de landelijke radio jouw grote droom? Ben jij een crossmediale duizendpoot? En ben jij op zoek naar de ultieme stage per januari/februari? Geef je dan nu op voor deze Radio Masterclass bij BNN-VARA en wie weet word jij de nieuwe stagiair bij o.a. de radioshow van Frank van der Lende!

Mediastages en BNN-VARA organiseren op 28 oktober een Masterclass waarbij een select groepje studenten de kans krijgt om een middag lang een Masterclass Online Radio te volgen en een online concept te pitchen tegenover professionals uit het vak.

Deze Masterclass is tevens jouw kans om je te presenteren als nieuwe stagiair Online Producer voor het nieuwe jaar! Voldoe jij aan het profiel, zoek je een stage voor het nieuwe jaar en wil jij deel uitmaken van deze selecte groep? Check hier de vacature en reageer meteen met een vlammende brief!

Geplaatst op 11-10-2016 om 11:34
Een exclusief kijkje achter de schermen én direct daarna een liveshow bijwonen? Op zaterdag 19 november is het mogelijk bij Kassa, het wekelijkse consumentenprogramma van de VARA!

Als mediamaker in spé krijg je in het uur voor de uitzending een rondleiding van een ervaren redacteur, waarbij je onder meer de studio en de regie bezoekt en ziet hoe de laatste puntjes op de ‘i’ worden gezet voor de liveshow. Daarna maak je de uitzending (19.05 – 19.50 uur op NPO1) live mee vanuit het publiek. Na afloop ben je welkom om een gratis biertje of colaatje mee te drinken tijdens hun beruchte na-borrel. Uiteraard kun je voor én na de uitzending al je vragen stellen die je hebt over werken in de media, of je nu als redacteur, producer of cameraman aan de slag wilt! En het mooie is… het is helemaal gratis!

Wil jij erbij zijn op zaterdag 19 november? Stuur dan snel een mailtje naar frank.thies@bnnvara.nl, want er zijn slechts 12 plekken te vergeven. De studio van Kassa bevindt zich op het Mediapark in Hilversum. Je wordt om 17.45 uur verwacht voor de rondleiding, de na-borrel duurt meestal tot 20.45 uur. Geef ook aan of je een vriend, vriendin of studiegenootje mee wilt nemen, of dat je alleen komt.

UPDATE!! De Fieldtrip van 19 november zit al vol! Maar niet getreurd: Wij kunnen nog een extra datum aanbieden, namelijk 10 december! Wil jij op 10 december onderdeel zijn van de Fieldtrip, mail dan meteen! VOL=VOL!

Geplaatst op 21-9-2016 om 10:37
Bij NOS Nieuws kun je het maken. Als nieuwsjager. Als onderzoeksjournalist. Als creatieve editor. Wil jij vanaf december stage lopen op één van de deelredacties??

Check de vacature en doe mee aan de Pitchdag!

Geplaatst op 30-8-2016 om 10:55
Er staan nog heel wat interessante vacatures op onze website. Wil je weten welke stages het beste bij jou passen, dan helpen we je graag!

Stuur een mail naar info@mediastages.nl of bel naar 035-646 62 81.


Geplaatst op 22-8-2016 om 12:37
Er komt een toffe film uit. Heb jij er weleens over nagedacht hoe die in de bioscoop terecht komt? Hoe de trailer op jouw TV verschijnt en hoe de gave posters bij het bushokje naar school komen te hangen? Nou, daar zit een bedrijf achter! Entertainment One Benelux is zo’n bedrijf. Publiciteit stagiaire Joann vertelt…

Zeg Joann, wat doe jij precies?
“Als er een première van een film aankomt, moet ik zorgen dat de pers een speciale persvoorstelling heeft, zodat zij een recensie kunnen schrijven op de dag van de release. Ik stuur ze informatiepakketten en merchandise en worden ze uitgenodigd voor de officiële première.”

“Bij iedere première wordt er van tevoren geregeld welke pers er aanwezig is, waar ze moeten zijn en wat ze nodig hebben. Het is dan super tof om vervolgens ook alles goed te zien gaan bij een première.. en om erbij aanwezig te zijn!”

“We hadden voor de première van Bon Bini Holland bedacht om het petje van de hoofdpersonage te laten namaken en op iedere bioscoopstoel gelegd. Na afloop zagen we het petje overal op social media voorbijkomen.”

Wat maakt jouw stage nou zo tof?
“Om mensen te kunnen betrekken bij een nieuwe film, moet je hem natuurlijk wel gezien hebben. Daarom hebben wij iedere woensdag een screening in onze eigen privé bioscoop om films te kijken die binnenkort uitkomen. Zo heb ik samen met mijn collega’s Our Kind of Traitor al gezien, terwijl die nog moet gaan draaien.”

“Daarnaast is het leuk dat je niet enkel voor een product werkt, maar voor echte mensen. De acteurs zijn allemaal super enthousiast over wat je doet en dat geeft een echte kick! Als je goed tegen stress kunt en een echte ster bent in plannen, is de deadlinestress iedere keer weer goed te handelen. En mocht je vastlopen, dan is je stagebegeleider er altijd nog om je te redden.”

Waarom moet je nou juist solliciteren op deze functie?
“Bij Entertainment One heerst een fijne sfeer; iedereen werkt heel hard, kent en spreekt elkaar. Je leert zo hoe je om moet gaan met een hoge werkdruk en je ontwikkelt een supersterk doorzettingsvermogen. Voor mijn stage had ik een ‘studenten-mentaliteit’, maar nu streef ik altijd naar het allerbeste resultaat.”

Wil jij ook aan de slag bij Entertainment One Benelux? Solliciteer direct!

Geplaatst op 4-5-2016 om 14:28
Het regende aanmeldingen in de afgelopen weken en nu zitten we dan toch echt tot aan de nok toe vol. Helaas kun je je niet meer inschrijven voor de Dag van de Mediastages 2016. Houd onze website in de gaten voor andere leuke evenementen en daarnaast kun je ons natuurlijk altijd bellen of een berichtje sturen als je hulp wil bij het vinden van een stage!
PosterDagvandeMediastages
Geplaatst op 29-4-2016 om 08:17
Op de NDSM-werf in Amsterdam ligt het pand van het multimediabedrijf Viacom. Zodra je de kleurrijke hal binnenstapt, lachen de gezichten van Spongebob, Southpark en MTV je tegemoet. Wij spreken met Danny en Marieke, de PR-managers van Nickelodeon, MTV, Comedy Central en Spike, om erachter te komen wat je als PR-stagiair doet.

Viacom?
De naam Viacom zegt je misschien niet zoveel, maar hun merken ken je sowieso! MTV, Nickelodeon, Comedy Central & Spike, je zult ze zeker weleens voorbij hebben zien komen op TV. Ze zijn over de hele wereld te zien en dat maakt Viacom een heel interessant bedrijf om voor te werken! Omdat ze veel samenwerken met afdelingen van over de hele wereld, lopen er regelmatig internationale collega’s door het pand.

Verder hangen er in het pand superveel schermen met daarop allerlei andere Europese versies van de zenders. Ook al hebben alle verschillende merken een andere aanpak en een andere doelgroep, ze worden wél vanuit één plek uitgezonden: Amsterdam!

Wat houdt een PR-stage in?
De PR-afdeling is een kleine, hechte club die verantwoordelijk is voor alle communicatie naar buiten toe. Dit is communicatie in de breedste zin van het woord. Als er bijvoorbeeld een nieuw seizoen uitkomt van Awkward & Faking It bij MTV, dan wordt er een persbericht opgesteld om dit bekend te maken, of bijvoorbeeld een persevent georganiseerd zodat journalisten interviews kunnen afnemen en meer informatie kunnen verkrijgen van een programma. Het doel is dat deze journalisten er vervolgens voor zorgen dat jij – de doelgroep – dit te weten komt en gaat kijken. Ook is de PR-afdeling het eerste aanspreekpunt voor media wanneer zij vragen hebben over de zenders en programmering. De stagiair vormt een belangrijk onderdeel van het PR-team met eigen verantwoordelijkheden en taken, naast ondersteunende werkzaamheden voor de PR managers.

Wat maakt een goede PR-stagiair?
Je moet het leuk vinden om op mensen af te stappen, een beetje brutaal te zijn, maar ook goed begrijpen hoe je succesvolle zakenrelaties onderhoudt. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je een goede relatie hebt met journalisten, zodat zij aandacht hebben voor jouw persberichten. Daarnaast moet je leergierig en flexibel zijn, want je moet regelmatig je planning omgooien omdat er onverwachts iets leuks tussenkomt. Dit moet bij je passen!

“Een goed voorbeeld van een super PR-stagiair is het verhaal van de stagiair die een gehele persdag in zijn eentje heeft weten te organiseren en te runnen – als een echte pro!”

Waarom moet je nou echt solliciteren op deze vacature bij Viacom?
Bij Viacom mag je 100% jezelf zijn, krijg je de ruimte om jouw skills verder te ontwikkelen en mag je eigen projectjes oppakken en helemaal zelf regelen! Je stagebegeleider laat jou kennis maken met alle aspecten van het vak, waardoor je kunt ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Het is super leerzaam om in een groot, internationaal bedrijf te werken en te leren wat daar allemaal bij komt kijken. Bij wie moet je bijvoorbeeld zijn voor de juiste informatie? Hoe organiseer je een intern evenement? En hoe zorg je ervoor dat je niet alleen efficiënt samenwerkt met afdelingen binnen je eigen pand, maar ook met de afdelingen in andere landen? Dit – en nog veel meer – leer je bij een PR-stage bij Viacom.

Spreekt deze stage je aan? Solliciteer snel!

Geplaatst op 18-4-2016 om 15:22
Geeks opgelet! Wil jij van 25 tot 29 mei naar één van de grootste techfestivals van de wereld…dan hebben wij wat voor jou. Hieronder vind je een kortingscode EN daarnaast mogen wij 3 gratis kaarten weggeven.

Keynotes, challenges, workshops en hackatons. Dit en nog veel meer, is wat de deelnemers van de Campus Party dit jaar te wachten staat. Een Nobelprijswinnaar, een cyberwar expert, start-up mentors en drones...om nog maar een paar toffe dingen te noemen. Van 25 tot 29 mei ontmoeten jonge techneuten, geeks, ondernemers en creatieven – ook wel bekend als Campuseros – elkaar 24/7 in een festival omgeving in Utrecht.

40% korting via Mediastages en Mediastart
Wil jij aanwezig zijn bij dit festival dan hebben wij een leuke deal voor jou! Mediastages en Mediastart bieden jullie namelijk 40% korting op de toegangsprijs van 165 euro als je je aanmeldt voor 22 april 2016. Gebruik bij de kassa de kortingscode MEDSnlCPEU2016 en betaal slechts 99 euro voor een ticket voor 5 dagen (inclusief een tent om in te slapen). Klik hier om het programma te bekijken en je in te schrijven.

Gratis kaarten!
Naast deze kortingsdeal mogen we ook 3 kaarten weggeven. Like het bericht op de Facebookpagina van Mediastages of Mediastart en maak kans op één van de gratis kaarten voor dit gave evenement.

Geplaatst op 13-4-2016 om 12:16
De EO nodigt jullie uit! Op 21 april kun je tijdens de stageborrel kennis maken met producers, redacteuren en presentatoren, werken aan je elevator pitch en op zoek naar een stageplek.

AANMELDEN

Geplaatst op 18-3-2016 om 12:20
Stage stress? CV stress? Weet je echt niet welke stage bij jou past? Geen zorgen, want Kirsten staat voor je klaar!

Iedere woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 kun je haar bellen met al je vragen en problemen!
☎ 035-646 62 81

Geplaatst op 7-3-2016 om 16:16
We willen alle stagebegeiders en docenten die gister aanwezig waren op onze jaarlijkse netwerkmiddag hartelijk bedanken. Het was een inspirerende middag! Wij gaan de adviezen van topsportgeleider Bart Heuvingh zeker gebruiken in ons dagelijks werk met jong talent. Jullie ook?

Bart Heuvingh legt het verschil uit tussen een groeimindset en een statische mindset.
Meer informatie over hoe je de methodes van topsporters kunt inzetten voor de ontwikkeling van je talent, vind je op de website Sportmindset.

Geplaatst op 20-1-2016 om 11:11
Wat doe je als stagiair op de redactie van de EO kinderprogramma’s? Hoe is de sfeer? En moet je zelf eigenlijk gelovig zijn? We hebben voor jullie een antwoord gevonden op al deze vragen. Ontdek snel of de vacature iets voor jou is.


Wat ga je doen tijdens deze stage?
Je houdt je bezig met de nieuwe programma’s voor kinderen. Tijdens het maken van deze zogenaamde pilots krijg je het hele proces mee. Je bedenkt dus de items en bent uiteindelijk ook bij de uitzending. Je kunt je voorstellen dat de werkzaamheden dus ook super afwisselend zijn. Je doet research naar leuke onderwerpen, je maakt het script voor de uitzending, gaat op bezoek op locatie en je houdt voorgesprekken met de kandidaten.

Aan welke programma’s ga je werken?
Je gaat onder andere werken aan een nieuw medisch programma, dat kijkers op een humoristische manier laat zien hoe het er in een ziekenhuis achter de schermen aan toe gaat. Best interessant dus. De redactie heeft bijvoorbeeld al heel veel geleerd over snot en darmen. Daarnaast help je ook mee met populaire programma’s als het avontuurlijke ‘Checkpoint’ en het hippe ‘Hip Voor Nop’.

Moet je al eerder met kinderen gewerkt hebben?
Het is vooral belangrijk dat je goed met kinderen kunt opschieten, want je hebt veel contact met de groep in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Ervaring is natuurlijk handig, want je moet de kids wel kunnen enthousiasmeren. Hoe beter de sfeer, hoe leuker de kinderen het vinden en dat zie je natuurlijk terug in het programma.

Hoe is het om bij de EO stage te lopen?
Er wordt serieus gewerkt, maar af en toe een lolletje hoort er natuurlijk ook bij. Zeker als het team van Checkpoint aanwezig is. Er staat op de redactie een skelet die elke keer anders aangekleed wordt en je mag ook af en toe ideeën testen. Laatst was er bijvoorbeeld een ‘soort spaceding’ waar je op kon rijden. Tof om uit te testen! Je hoeft niet per se gelovig te zijn om op deze plek stage te lopen, als je maar iets met de EO hebt en het geloof interessant vindt.

Check de stagevacatures!

Redactie Kinderprogramma’s
Online Redactie Kinderprogramma’s
Alle stages EO

Geplaatst op 22-12-2015 om 10:14
Heb jij al gereageerd op de vacature voor Pauls Puber Kookshow? Het tv-programma waar Paul de Leeuw een kijkje neemt in het leven van pubers en ze uitnodigt voor een goed gesprek. Nee, nog niet? 4 redenen waarom je dat METEEN zou moeten doen.


Het is een ontzettend afwisselende productiestage. De ene dag test je de spellen voor de show, de andere dag race je naar de supermarkt voor 8 pakken vla. Het is belangrijk dat je al je taken goed uitvoert, want het succes van het programma hangt ook van jou af. Alles moet perfect geregeld zijn om de show goed te laten verlopen. Als bijvoorbeeld Jannie van der Heijden (jurylid van ‘Heel Holland Bakt’) komt koken, wil je natuurlijk niet dat tijdens de uitzending haar gerecht mislukt omdat de oven niet op de goede temperatuur staat.

Je werkt in een heel hecht team. Paul de Leeuw is niet alleen de bedenker en presentator, maar hij is zelf ook erg betrokken bij het hele proces. Hij steekt er zijn hele hart en ziel in en vindt het prettig om steeds met hetzelfde hechte clubje een goed programma neer te zetten. Als stagiair krijg je de kans om hier onderdeel van te zijn.

Het is een uitdaging om een grappig en leerzaam programma te maken voor pubers. Iedereen is jong geweest en weet welke leuke en minder leuke kanten hieraan zitten. Tijdens de show wordt hierover gepraat. Het is een kunst om serieuze onderwerpen zo te behandelen dat pubers het boeiend vinden om naar te kijken. Als stagiair ben je natuurlijk net ‘ontpuberd’ en daarom perfect in staat om toffe ideeën voor het programma te bedenken.

Je kunt ze helpen een award in de wacht te slepen. Paul Puber Kookshow was afgelopen jaar genomineerd voor de Gouden Stuiver. In de race voor de prijs voor het beste kinderprogramma eindigden ze uiteindelijk op de 8e plaats. Dat smaakt natuurlijk naar meer. Jij kunt daar als hardwerkende en gemotiveerde stagiair bij helpen. Hoe gaaf is het om straks met trots te kunnen zeggen: ‘kijk, hier heb ik dus aan meegewerkt!’?

STAGEVACATURE


Geplaatst op 26-11-2015 om 20:21
Stel je voor… je loopt stage bij een snelgroeiende en gezellige omroep. Waar je de mogelijkheid krijgt om een verhaal dat je s ’morgens bedenkt diezelfde avond al op de tv te zien. Zie je het al voor je? Dan is stage lopen bij ‘Hallo Nederland’ iets voor jou. Redacteur Jikke Douwes vertelt ons waarom dit een bijzondere plek is om stage te lopen.

Hét nieuwsprogramma van Omroep MAX ‘Hallo Nederland’ zoekt een enthousiaste stagiair. Het tv-programma brengt dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem. Het wordt gemaakt door een kleine en hechte club die bestaat uit vijf redactieleden, vier vaste verslaggevers, twee samenstellers, twee editors en twee producers. “Tijd is schaars als je met weinig mensen werkt, dus iedereen levert een duidelijke bijdrage en het is van belang dat we goed op elkaar ingespeeld zijn”, vertelt Jikke.

Een uitdagende stage waar je ontzettend veel kunt leren. Als stagiair bedenk je zelf onderwerpen en werk je ze samen met je collega’s van A tot Z uit. “Er wordt echt naar jou geluisterd, en je mag zelf aan de slag om de leukste en interessantste verhalen te onderzoeken”, legt Jikke uit. Om goede verhalen voor het programma te kunnen vinden, is het volgens de stagebegeleidster een must om als stagiair geïnteresseerd te zijn in zowel landelijk als regionaal nieuws. “We zoeken iemand die het vanuit zichzelf al leuk vindt om elke ochtend de krant door te spitten.”

Ben je enthousiast geworden over deze stage? Schrijf dan snel een brief waarin je duidelijk laat blijken dat je geschikt bent voor dit uitdagende nieuwsprogramma. “Laat ons zien dat je je hebt verdiept in wie wij zijn, en dat je een mening hebt!”

DEZE VACATURE IS INMIDDELS VERVULD

Andere stagevacatures Omroep Max


Geplaatst op 19-11-2015 om 12:17
Op 26 november organiseert Talpa Producties in samenwerking met Mediastages een SCREENINGSDAG voor de stages vanaf januari/februari 2016. Wil jij erbij zijn, reageer dan snel op één van de onderstaande stagevacatures.

Redactie >>> Productie >>> Digital

Geplaatst op 16-11-2015 om 14:30

Om er achter te komen wat jullie de allermoeilijkste sollicitatievragen vinden, hebben we een klein onderzoekje gedaan. Dit zijn ze dan. De vragen waar veruit de meerderheid van de sollicitanten over struikelt, kun jij ze wel beantwoorden dan sta je sowieso al met 1-0 voor!

1. Wat zou jij veranderen als we je de kans zouden geven?
2. Welk onderwerp zou jij in de volgende uitzending willen zien en waarom?
3. Wat onderscheidt jou van anderen?
4. Wat wil je leren tijdens je stage en waarom?
5. Waar zie jij jezelf over 5 jaar?


Geplaatst op 13-11-2015 om 09:54

Wil jij je droomstage binnenslepen, dan is een goede voorbereiding absoluut nodig. Loop het onderstaande lijstje af en je kunt vol zelfvertrouwen op sollicitatiegesprek!Analyseer de vacature

Bestudeer voordat je op gesprek gaat nog een keer de tekst van de vacature waar je op gereageerd hebt. Zorg dat je weet wat er geschreven staat over de werkzaamheden en probeer zo goed mogelijk te achterhalen wat het stagebedrijf precies verwacht van een toekomstig stagiair. Zet daarna voor jezelf op een rijtje welke vaardigheden, kennis en persoonlijke kwaliteiten van jou goed van pas kunnen komen tijdens deze stage. Deze zaken kun je benoemen tijdens het gesprek.

Heb je de vacaturetekst niet opgeslagen en staat hij niet meer op onze website, dan kun je ons altijd even mailen en dan sturen we hem naar je op.

Onderzoek het bedrijf en het programma/de afdeling

Als je gereageerd hebt op een stagevacature is het logisch dat het stagebedrijf er vanuit gaat dat je enigszins op de hoogte bent van wie ze zijn en wat ze doen. Bestudeer daarom voordat je op gesprek gaat de website van het bedrijf en zorg ervoor dat je weet wat ze doen (en welke programma’s ze maken!). Reageer je op een specifiek programma, zorg er dan ook voor dat je een aantal afleveringen hebt gezien/gehoord en dat je voorbeelden kunt geven van onderwerpen die je goed vond en dingen die je eventueel zou veranderen.

Oefen de antwoorden op sollicitatievragen

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je tijdens een gesprek antwoorden aan het opdreunen bent, maar het is wel handig om alvast na te denken over hoe je tijdens het gesprek het beste kunt laten zien wie je ben en wat je kunt. Bedenk dus van tevoren antwoorden op veel voorkomende sollicitatievragen en oefen ze met een vriend, vriendin of familielid. Als je een paar keer in een gesprekssituatie hebt geoefend, dan helpt dat ook bij het in toom houden van je zenuwen tijdens een gesprek. Handig!

Denk na over je houding en bedenk vragen

Je wil natuurlijk tijdens het gesprek het stagebedrijf ervan overtuigen dat jij zonder enige twijfel de beste kandidaat bent voor de stage. Denk dus na over hoe je je tijdens het gesprek gedraagt. Veel stagebegeleiders geven aan dat ze het belangrijk vinden dat een kandidaat enthousiast en leergierig overkomt. Omdat het een stage is, kan het zijn dat je nog niet heel veel werkervaring hebt die relevant is. Dit is niet erg als je maar laat zien dat je je goed hebt voorbereid en dat je gemotiveerd bent om alles uit de stageperiode te halen. Zorg dus dat je lichaamstaal positief is en wees duidelijk geïnteresseerd in wat je gesprekspartner vertelt.

Een sollicitatiegesprek is niet eenzijdig. Zelf vragen stellen is daarom minstens zo belangrijk en het is dé manier om meer te weten te komen over de stage en het bedrijf. Bedenk daarom van te voren alvast een paar vragen waar jij graag antwoord op wil krijgen tijdens het gesprek.

Leg je spullen klaar en plan je route

Wacht niet tot de laatste ochtend met het uitzoeken van je sollicitatiekleding, want je zult altijd zien dat je geluksshirt net in de was zit. Denk bij het uitkiezen van je outfit na over de bedrijfscultuur van de organisatie waar je gaat solliciteren. Lopen ze allemaal in spijkerbroek of zijn ze netter gekleed? Wat ook je keuze gaat zijn…zorg er voor dat je er verzorgd uitziet!

Je wil natuurlijk nooit te laat komen voor een sollicitatiegesprek, zoek daarom van tevoren uit waar je precies moet zijn. Neem altijd een marge van minimaal 20 minuten in verband met vertraging of files.

Geplaatst op 12-11-2015 om 11:20

Kun je je niet zo goed voorstellen wat redactie-, productie- en webdesignstagiairs de hele dag doen...geen probleem in onderstaande filmpjes vertellen studenten hoe hun stagedag er nou eigenlijk uit ziet!Wat doet een stagiair productie?

Alle productie stagiairs leveren een bijdrage aan de planning en uitvoering van een mediaproductie, maar hoe je stagedagen er precies uit zien verschilt natuurlijk per bedrijf. Om een idee te krijgen, gingen we op bezoek bij BNN.Wat doet een stagiair redactie?

Om je een beeld te geven van de werkzaamheden van redactie stagiairs, namen we een kijkje achter de schermen bij het RTL Nieuws en Memories.Wat doet een stagiair grafische vormgeving?

De taken van een stagiair grafische vormgeving bij een mediabedrijf zijn heel afwisselend. In dit filmpje zie je waar de stagiairs van Endemol en de NTR zich mee bezig houden.Wat doet een stagiair webredactie?

Het werk van een webredacteur is inhoudelijk en creatief. Je staat direct in contact met je publiek. Klinkt goed, maar wat doe je nou eigenlijk de hele dag? Om een antwoord te krijgen op deze vraag, gingen we op bezoek bij 3FM.Geplaatst op 10-11-2015 om 10:30

Na al die uren in de schoolbanken is het voor jou tijd om stage te gaan lopen. Best een sprong in het diepe. En of het nu een snoekduik of een viervoudige salto wordt, de eerste vraag is in welk gat wil je springen?!

Het is natuurlijk top dat er zo veel stageplaatsen op de site van Mediastages staan, maar dat maakt het vinden van de juiste stage er niet perse makkelijker op. Want… welke vacatures passen het beste bij jou? Het kan bijvoorbeeld best zijn dat je nu het liefste stage wil lopen bij de kijkcijferhit waar je elke zaterdagavond met een bak popcorn naar zit te kijken, maar dat jouw opleiding, karakter en talenten eigenlijk veel beter aansluiten bij een aantal andere, wat minder bekende stageplaatsen.

Er zijn een aantal vragen die je tijdens je zoektocht naar geschikte vacatures kunnen helpen. Check het filmpje hieronder om te ontdekken welke dit zijn!Geplaatst op 9-11-2015 om 09:24
INPUT is het jaarlijkse documentaire- en televisiefestival van de NPO, NOS en Beeld en Geluid, met documentaires, tv-formats, workshops en gesprekken met professionals. Op dinsdag 3 november organiseren ze een dag voor de makers van de toekomst. Ben jij er 1? >>>AANMELDEN

Geplaatst op 7-10-2015 om 16:41
Ben jij als aanstormend journalistiek talent benieuwd naar je kansen op de arbeidsmarkt?! Tijdens de Nacht van de Journalistiek geven opdrachtgevers van mediabedrijven een kijkje in hun keuken: waar letten ze op bij de selectie van nieuwe medewerkers en verhalen? Verder vertellen succesvolle jonge journalisten wat zij hebben gedaan om zich te onderscheiden.
                                      Meer info en aanmelden

Geplaatst op 22-9-2015 om 11:36
Op 16 oktober is er weer een NOS Pitchdag. Wil jij komend collegejaar stage lopen op één van de nieuwsredacties van de NOS (o.a. Jeugdjournaal, NOS op 3, Binnenland, Buitenland, Met het Oog op Morgen) solliciteer dan nu.

Geplaatst op 8-9-2015 om 14:12
Het nieuwe TV-seizoen is begonnen en er zijn nog een paar mooie productie stages beschikbaar.

Productie - ‘Geer en Goor: zoeken een hobby’
Productie - Nieuw programma Paul de Leeuw
Productie - o.a. Brandpunt


Geplaatst op 27-8-2015 om 13:24
Er zijn nog heel wat leuke en uitdagende zomervacatures te vinden op onze site. Wil jij weten welke…zoek dan op ‘per direct’.
Tips: NTR >>> redactie Dichtbij Nederland , SCOUPY >>> webredactie, BrandDeli >>> marketing Nickelodeon, Discovery en Fox , RNW >>> webredactie El Toque

Geplaatst op 17-6-2015 om 13:15
Jaaaa....wij zijn er klaar voor!

Vandaag is het de Dag van de Mediastages. Goede reis allemaal en we zien jullie zo bij Beeld en Geluid in Hilversum!

Geplaatst op 10-6-2015 om 10:46
Nieuwe tijden, nieuwe media, nieuwe medewerkers en nieuwe manieren van werken. Gister waren stagebegeleiders, docenten en medewerkers van mediabedrijven bij ons op bezoek om te discussiëren over de toekomst.

Geplaatst op 14-1-2015 om 12:41
Waar wil jij heen? De VPRO roept jonge schrijvers en journalisten (tot 33 jaar) op een reisplan in te dienen voor de derde editie van de VPRO Bagagedrager. De winnaar krijgt 2500 euro om de reis te maken en schrijft een longread die als e-book wordt uitgeven door uitgeverij Fosfor. Een korte versie verschijnt in de VPRO Gids.

Meer info

Geplaatst op 19-12-2014 om 10:41

De stage van Fleur Elsnerus zit er bijna op. De afgelopen maanden werkte de student Media, Informatie en Communicatie met veel plezier op de webredactie van de populaire kinderprogramma’s Willem Wever en SpangaS.


“Elke dag is er weer iets anders te doen: testjes maken, winacties uitzetten, previews van het programma knippen, content strategieën opstellen en ga zo maar door. We doen alles om de thema’s uit de uitzendingen op een creatieve en leuke manier terug te laten komen op social media en de website. En waar mogelijk verder uit te diepen. Als één van de leerlingen in de serie SpangaS iets vervelends meemaakt, dan denken we er bijvoorbeeld goed over na hoe we het dilemma het beste aan kinderen kunnen uitleggen. En weet je wat alles extra leuk maakt? Bezoekjes aan de SpangaS-set om achter-de-schermen-foto’s te maken!”

Stagevacatures KRO-NCRV

Geplaatst op 3-12-2014 om 15:46
De sollicitatietips vlogen in het rond vorige week. Top dat jullie zo massaal hebben meegedaan aan onze CV CHECK WEEK. Heb je deze actie gemist en wil je ook graag persoonlijk advies?! Meld je via info@mediastages.nl aan voor ons SPREEKUUR op 10 december (16.00 tot 18:00 uur) in Hilversum.

Geplaatst op 27-11-2014 om 09:41
Produceren op de binnenlandredactie, schrijven voor de online-nieuwsplatforms en monteren op de buitenlandredactie. Bij het RTL Nieuws krijg je de kans om tijdens een stage van drie maanden op verschillende redacties ervaring op te doen. Daarnaast krijgt iedere student de mogelijkheid om de stageperiode te beginnen met een tweedaagse cursus Avid.

“Studenten gaan hier op meerdere afdelingen aan de slag, zodat ze kunnen ontdekken waar hun talenten liggen. We willen dat ze als betere journalisten de deur uit lopen. Stagiaires krijgen de kans om met eigen ideeën aan de slag te gaan en kunnen meestal snel een concrete bijdrage leveren aan de uitzending”, zegt stagebegeleider Alice Braam.

Stagevacatures RTL

Geplaatst op 2-10-2014 om 10:13
Heb jij je zinnen gezet op een stage bij NOS Nieuws, dan is het nu tijd om in actie te komen. Tijdens de pitchdag op 17 oktober kiest de organisatie welke studenten er per 1 december, 1 januari en 1 februari aan de slag mogen. Naar welke studenten is de NOS tijdens deze dag vol workshops, pitches en interviews op zoek? Dagvoorzitter Maike Olij licht een tipje van de sluier op.

“We verwachten niet dat je al een Pulitzerprijs op je naam hebt staan of dat je opleiding per se direct aansluit bij de vacature. We zijn vooral op zoek naar ‘vastbijters’ met talent. En voor de ontwikkeling van onze nieuwsorganisatie is het bijvoorbeeld ook goed om een aantal unusual suspects erbij te hebben.”

“Als je solliciteert moet je niks doen dat niet bij je past. Wees eerlijk en laat zien wie je bent, dan kom je sowieso het sterkste over.”

“Een neus voor nieuws is denk ik de allerbelangrijkste eigenschap die je moet hebben. Hoe je een verhaal vervolgens het beste vertelt, kun je ook hier nog leren.”


Inschrijfperiode verlopen

Geplaatst op 19-9-2014 om 11:01
Het gebeurt bij Omroep MAX regelmatig dat stagiairs na hun stageperiode kunnen blijven hangen. Zo begon redacteur Marlies Steinvoort zelf een paar jaar gelden ook op de afdeling Nieuwe Media.“We zijn een jonge en groeiende omroep waar de kennis en input van stagiairs erg gewaardeerd wordt. Daarnaast werken we voor een hele leuke doelgroep. Je kunt ontzettend veel van ouderen leren.”

“Als wij via internet informatie over onze programma’s verspreiden, dan doen we dat op een manier die deze doelgroep prettig vindt. Dat is zoeken en afwegen. Bij 'Heel Holland Bakt' kan dat bijvoorbeeld weer heel anders zijn dan bij andere programma’s als 'We zijn er Bijna' en 'Bed&Breakfast'."


Stagevacatures Omroep MAX

Geplaatst op 1-9-2014 om 11:08
Om stage te lopen bij de Boeddhistische Omroep hoef je niet per se een boeddhist te zijn. Student Film- en Televisiewetenschap Saffira Buré reageerde op de redactie- en productievacature vanwege hun focus op documentaires en menselijke verhalen.


“Binnen deze kleine organisatie is het mij gelukt om vrij snel zelfstandig dingen op te pakken. Toen de Dalai Lama op bezoek was, heb ik er bijvoorbeeld mede voor kunnen zorgen dat alles rondom de opnames goed geregeld was. “

“Het is uniek dat er in Nederland een omroep is die zich specifiek richt op het boeddhisme en inhoudelijke verhalen over zingeving, compassie en betrokkenheid. Ik heb tijdens mijn stage onderzocht of deze programma’s nadat de omroep verdwijnt ook een plek kunnen krijgen.”


Stages Boeddhistische Omroep

Geplaatst op 28-8-2014 om 10:21
Student Mediavormgeving Art & Design Mirte Enzlin begint vandaag aan een stage bij IDTV. Als grafisch vormgever gaat ze werkervaring opdoen bij het mediabedrijf dat concepten ontwikkelt en produceert voor tv, internet en film.


“Het leuke aan programma- en conceptontwikkeling vind ik dat je samenwerkt met creatieve mensen met passie. Als grafisch vormgever visualiseer je de ideeën van je collega’s. Het is bij elke opdracht weer spannend of je er met zijn allen voor kan zorgen dat de plannen kunnen worden gerealiseerd.”

Stagevacatures IDTV

Geplaatst op 20-8-2014 om 14:30
Laatstejaarsstudenten en net afgestudeerden opgelet! Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek biedt jongeren de kans om een vernieuwend idee voor de journalistiek uit te werken onder begeleiding van professionals.
Meer info

Geplaatst op 13-8-2014 om 17:08
Daisy den Uil heeft na haar middelbare school jaren getwijfeld over welke studie het beste bij haar zou passen. Toen ze eenmaal aan de deeltijd opleiding Journalistiek begon, wist ze dat ze op haar plek zat. De afgelopen maanden nam ze onbetaald verlof van haar werk en liep ze stage bij OPEN Rotterdam.

“Het liefst ben ik bezig met het maken van achtergrondverhalen. Het klinkt misschien gek, maar dat is juist de reden dat ik voor een stage heb gekozen waarbij ik mij moest focussen op korte en actuele verslaggeving. ”

“Tijdens deze stage heb ik vooral geleerd hoe je als journalist snel en crossmediaal kunt inspringen op het nieuws. Ik denk dat dit basisvaardigheden zijn die elke toekomstige journalist moet hebben.”


Stagevacatures OPEN Rotterdam

Geplaatst op 6-8-2014 om 17:14
Nargis Hamdard sluit haar studie Journalistiek af met stages bij twee verschillende mediabedrijven. Op dit moment ondersteunt ze de redactie van lokale nieuws- en actualiteitenzender AT5 en in september gaat ze aan de slag bij het NOS Jeugdjournaal.


“Het is heel fijn dat ze bij AT5 duidelijk aangeven dat het niet erg is als er een keer iets mislukt, want ik wil nog wel eens last hebben van faalangst. Als ik op pad ga, stelt het mij enorm gerust dat ik de ruimte krijg om fouten te maken.”

“Mijn eindeloze nieuwsgierigheid is de reden dat ik journalistiek ben gaan studeren. Als klein kind wilde ik al alles zien, alles doen en alles weten. Nu ik ook echt aan de slag ga, vind ik het prettig om te beginnen met eenvoudige onderwerpen en geleidelijk naar complexere thema’s toe te groeien. Uiteindelijk hoop ik inhoudelijk net zo sterk worden als Eva Jinek. Kritisch, maar dan met mijn eigen stijl natuurlijk.”


Stagevacatures AT5

Geplaatst op 31-7-2014 om 10:18
Spijker je kennis bij en krik je kunde op. Sinds kort is het trainingsmateriaal van het ‘BBC College of Journalism’ gratis beschikbaar. Video’s, tutorials en journalistieke masterclasses in overvloed.

Website BBC Academy

Geplaatst op 24-7-2014 om 09:48
De webredactiestage bij Vroege Vogels beviel Eline van den Hout zo goed dat ze besloot voor de tweede keer stage te gaan lopen bij BNN-VARA. In het kader van haar master Journalistiek en Nieuwe Media versterkt ze de komende maanden de redactie van het consumentenplatform Kassa.

“Ik test app’s, schrijf artikelen, bedenk quizvragen en modereer de reacties op het forum. Je krijgt hier de kans om met heel uiteenlopende onderwerpen bezig te zijn. De ene dag schrijf je een bericht over de tandarts, de andere dag bezoek je undercover een asiel om te kijken of de informatie op de app van de Dierenbescherming wel klopt. “

“Direct contact met het publiek geeft veel voldoening. Vooral als je reacties krijgt op een bericht en het door veel mensen wordt gelezen. Mijn artikel over de tandarts had een bereik van meer dan 300.000.”


Bekijk de vacante stages bij BNN-VARA.

Geplaatst op 11-7-2014 om 16:02
Als je tijdens de zomer stage loopt en je OV is dan niet geldig, overleg dan even met je stagebedrijf of zij eventueel jouw reiskosten willen vergoeden! Dit kan een vergoeding zijn voor het OV of als je over een auto beschikt misschien een kilometervergoeding.

Als je via ons je stagevergoeding ontvangt kan het stagebedrijf elke maand voor de 20e aan ons doorgeven hoeveel reiskosten jij moet krijgen. Dan kunnen wij dat in diezelfde maand nog uitbetalen! Je stagebegeleider hoeft ons alleen maar het bedrag te mailen, declaratieformulieren zijn niet nodig.

Geplaatst op 19-6-2014 om 14:01
Het regende aanmeldingen in de afgelopen twee weken en nu zitten we toch echt tot aan de nok toe vol. Helaas kun je je niet meer inschrijven voor de Dag van de Mediastage. Better luck next year! Winnaars
Geplaatst op 1-5-2014 om 14:19
Op donderdag 8 mei wordt er door de EO weer een Stageborrel georganiseerd. Ben je student en geïnteresseerd in een stage bij de EO? Dan kun je tijdens deze middag kennismaken met het mediabedrijf.

Je kunt meedoen aan de leuke en leerzame workshops programma maken, crossmedia en creatief programma-ontwerp. Daarnaast is er een borrel waar je kennis kunt maken met eindredacteuren en stagebegeleiders en meer te weten kunt komen over de verschillende stageplaatsen.

Meer info

Geplaatst op 15-4-2014 om 10:32
Als jurylid van de ‘SpinAwards Young Talent’ mag Mediastages kaarten weggeven voor de 'SpinAwards Night' op 17 april! Wil jij tijdens het grote feest een drankje drinken en een dansje wagen met de crème de la crème van de creatieve industrie?


Mail z.s.m. je contactgegevens naar jannerieke.hommenga@mediastages.nl en wie weet....

Meer info over de SpinAwards

Geplaatst op 11-4-2014 om 10:41
Het valt voor buitenlandse studenten niet mee om een stage te vinden in de Nederlandse mediawereld. Als de taalbarrière al wordt overwonnen dan is het op zijn zachtst gezegd een uitdaging om alles administratief voor elkaar te boksen. Sinds kort helpt Mediastages deze stagiairs op weg.

“I’m sorry, but I can’t help you”, was tot voor kort een veelgehoorde uitspraak op het kantoor van Mediastages. Engelstalige stageplaatsen in de Nederlandse mediabranche zijn namelijk schaars. Sinds RNW (voorheen Radio Nederland Wereldomroep) ons heeft benaderd voor de begeleiding van hun stagiairs liggen de zaken gelukkig anders. Binnen deze organisatie wordt namelijk veel Engels gesproken om zo buitenlandse medewerkers aan te trekken uit de gebieden waar ze actief zijn. "RNW wil een jong publiek bereiken in landen waar de persvrijheid en vrije toegang tot informatie ernstig beperkt is. Internationale studenten zijn vanwege hun kennis en leeftijd voor ons een perfecte manier om in contact te komen met onze doelgroep", vertelt Karin Bottenheft, personeelsadviseur RNW.

Tewerkstellingsvergunningen, visa en Nuffic-contracten. Allemaal zaken waar je als buitenlandse student mee te maken kunt krijgen als je hier stage wilt lopen. Daarnaast brengt elk land van herkomst weer andere regels met zich mee. “Met name voor studenten buiten de EU moet er veel geregeld worden, mede daarom hebben we er voor gekozen deze complexe taak aan Mediastages over te dragen”, legt Karin uit. Hier zijn wij natuurlijk heel blij met deze opdracht. Wij vinden het een interessante uitdaging om er voor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt voor de stagiairs van RNW. En daarnaast is het ook fijn om een positief antwoord te kunnen geven als er een enthousiaste buitenlandse student belt!

Wil je meer informatie over de stagemogelijkheden bij RNW, neem dan contact met ons op. Wil je meer weten over de werkzaamheden van RNW ga dan naar www.rnw.org.

Geplaatst op 3-4-2014 om 13:44
Vandaag lanceert het ministerie van Onderwijs een handige startpagina voor studenten. Op www.startstuderen.nl vind je o.a. betrouwbare informatie over studies, op kamers gaan en het regelen van je studiefinanciering.

Geplaatst op 11-3-2014 om 10:27
Mediastages is verhuisd! We zitten in hetzelfde pand, maar hebben een andere ingang. Vanaf deze week zijn wij te vinden op Mart Smeetslaan 1 (Mediapark).

Geplaatst op 7-3-2014 om 09:23
Concerten, sportwedstrijden, dramaseries, speelfilms en quiz- of talkshows. Dutchview is in Nederland de marktleider op het gebied van opname en bewerking en dagelijks verantwoordelijk voor zo’n 25 programma’s op televisie. Door de snelle veranderingen in zowel de technologie als de markt, is de organisatie op dit moment volop in beweging. Projectdirecteur Bert Klaver legt uit waarom dit de ideale leeromgeving is voor een ambitieuze managementstudent.

“We hebben een rijke historie van vakmanschap in de Media en op dit moment zijn we de bedrijfsprocessen aan het veranderen. Zo maken we de omslag van traditionele analoge en digitale audio- en videotechnieken naar “Broadcast IT” en spelen in op de marktontwikkelingen. Als je initiatiefrijk, analytisch en leergierig bent, dan kun je een uitdagende rol spelen in het hart van de mediawereld.” “Tijdens deze stage kun je theorie toetsen in de praktijk. Je krijgt de mogelijkheid om zelf plannen op te stellen, veranderingen door te voeren en de processen te monitoren. Een uitdaging voor iedereen met interesse in Business- en verandermanagement.”

Wil jij meer informatie over deze uitdagende stage?


Geplaatst op 6-2-2014 om 14:43
NOS Nieuws kiest tijdens de Pitchdag op vrijdag 23 mei de stagiairs voor het najaar. Wil jij stage lopen op één van de deelredacties (o.a Jeugdjournaal , NOS op 3 en Buitenland), dan kun je tijdens deze dag vol workshops, pitches en interviews laten zien wat je in huis hebt. Joanke Dijkstra mocht na deelname aan de vorige Pitchdag aan de slag op de economieredactie.

“Tijdens een sollicitatiegesprek kun je vertellen wat je goede eigenschappen zijn, maar op een Pitchdag moet je ook echt wat laten zien. Dat is spannend, maar het geeft je ook de gelegenheid om je echt te onderscheiden van anderen. Je kunt tijdens de dag aangeven naar welke deelredactie je voorkeur uitgaat, maar in principe solliciteer je op alle stageplaatsen binnen de NOS. In mijn geval heeft dat goed uitgepakt. De economieredactie was niet mijn eerste keus, maar blijkt achteraf veel beter aan te sluiten bij mijn wensen.”

“Je krijgt hier veel vrijheid om te leren. Zo is het altijd mogelijk om mee op pad te gaan of een dagje mee te kijken op een andere redactie. Daarnaast organiseert de NOS allerlei workshops voor stagiairs, zoals montage, journalistiek en recht en interviewen voor tv. Het is hier absoluut een paradijs voor leergierige mensen!”

Meer info en inschrijven

Geplaatst op 29-1-2014 om 16:32
Lisa Groot reist tijdens haar stage het hele land door op zoek naar bijzondere mensen, leuke locaties en mooie verhalen. In het dagelijkse programma van de EO staat elke week een andere stad centraal.

“De redactie bestaat uit teams die zich vier weken lang richten op een stad. De eerste twee weken zoeken we naar leuke onderwerpen. Week drie is gereserveerd voor de planning en het scenario en in week vier gaan op pad om alles te draaien. “

“De kleine teams en de structuur van het programma zorgen er voor dat je alle aspecten van het televisiewerk leert kennen. Ik ben zelf niet gelovig maar ik ben wel nieuwsgierig naar het thema. Dit is een super stage voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur en die kleine verhalen groot wil maken.”

Interesse?
Redactie (start februari)
Webredactie (start februari)
Productie (start februari)

Geplaatst op 24-1-2014 om 16:29
Marleen Polak begon een aantal maanden geleden aan haar eindstage bij Utopia. Dit ging zo goed dat ze sinds kort als redacteur deel uit maakt van het vaste team. Talpa zoekt opnieuw per direct redactie- en productiestagiair(e)s, dus grijp je kans als je een bijdrage wilt leveren aan dit mega project.

“Meewerken aan een realityprogramma is bijzonder. Je volgt de hele dag op schermen wat er gebeurt en dat is elke dag weer anders. Dat maakt het werk uitdagend en nooit saai! Als maker weet je ook niet wat er gaat gebeuren, vandaar dat we met ons team goed samenwerken om op alles te kunnen inspringen.”

“Als redactiestagiair werk je mee met de verschillende disciplines binnen de redactie. Zo help je onder andere mee met casten van nieuwe inwoners en ondersteun je de algemeen redacteur. Dit is leerzaam en afwisselend, dus als je weet van aanpakken, flexibel bent en onderdeel wilt zijn van dit grote sociale experiment dan zou ik je zeker aanraden om te solliciteren.”

Bekijk snel de vacatures Redactie, Productie en Webredactie.

Geplaatst op 10-1-2014 om 10:23
Heb je in 2014 hulp nodig bij het vinden van een passende stage, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Je kunt mailen naar info@mediastages.nl of bellen naar 035-646 62 81.

Geplaatst op 1-1-2014 om 22:32
Martijn Derksen is student International Media & Entertainment Management in Breda. Tijdens zijn stage bij Talpa produceert hij online content voor ‘The Voice of Holland’.

“Ik hield mij altijd al bezig met editen, photoshoppen en social media en nu kan ik het inzetten tijdens mijn stage bij een van de grootste shows van Nederland. Het leuke is dat het als maker ook steeds spannender wordt. Je leert de kandidaten beter kennen en tijdens de liveshows is het natuurlijk keihard werken. We leven met zijn allen toe naar de finale.”

Geplaatst op 13-12-2013 om 12:03
Lynn Stroo volgt de master Duitslandstudies aan de UVA. Een paar maanden geleden reisde ze af naar Berlijn om voor de NOS onder andere verslag te doen van de Duitse verkiezingen.

“De landelijke verkiezingen zijn natuurlijk een hoogtepunt voor het bureau van de NOS in Berlijn, dus toen ik de vacature voorbij zag komen besloot ik nog even te wachten met het schrijven van mijn scriptie en deze kans te grijpen. “ “Omdat je in een klein team werkt, heb je als stagiaire ook meteen een actieve rol. Reportage ideeën bedenken, interviews regelen, mee met draaien en schrijven voor nos.nl. Het geeft een ontzettende kick om tussen de internationale pers te staan en Angela Merkel van zo dichtbij mee te maken. Een unieke kans om mijn studies ‘Journalistiek’ en ‘Geschiedenis’ te combineren en zo werkervaring op te doen!”

Geplaatst op 19-11-2013 om 11:51
Welke smaak heeft het onderste gedeelte van een raketijsje? Wat is hoger, de Vaalserberg of de Domtoren? Ben jij de koning of koningin van de trivia en vind je het leuk om quizzen te kijken of te spelen, dan is Talpa op zoek naar jou!

Talpa Producties organiseert op 28 november een quiz-event waarbij ze jouw input nodig hebben. Lijkt het je leuk om quizvragen te maken die je misschien later nog eens terugziet op tv? Mail je motivatie en cv te mailen naar quizvragen@talpa.tv. Reageer z.s.m want er is maar beperkt plaats!

Meer info.

Geplaatst op 14-11-2013 om 10:23
Iris Grob is student Audiovisual Media aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Voor haar stage bij de VARA staat ze regelmatig met haar voeten in de modder.

"Ik wil met mijn camerawerk mensen op een andere manier naar de natuur laten kijken. Zowel bij mijn vorige stage (“De nieuwe Wildernis”) als hier leer ik veel. Zo is onderzoek ontzettend belangrijk. Om een ijsvogel op een mooie manier in beeld te brengen, moet je er bijvoorbeeld eerst via de boswachter achter komen wat zijn dagritme is en waar hij meestal zit. Ook moet je van tevoren weten op welk moment van de dag het licht het mooist is.”

"Ik kan veel van de ervaren cameramensen leren en met mijn frisse blik heb ik ook iets toe te voegen. Veel mensen zeggen dat ik geluk heb dat ik zo veel kansen krijg, maar ik werk er ook ontzettend hard voor. Ik merk dat professionals je graag verder willen helpen, als ze zien dat je wat kunt en er helemaal voor gaat.”


Geplaatst op 7-11-2013 om 11:19
Wil jij als student je beste digitale werk voorleggen aan creatieve bureaus, potentiële opdrachtgevers en de pers?

Meld je dan voor 3 januari aan voor SpinAwards Young Talent 2014.


Geplaatst op 31-10-2013 om 11:18
Maaike en Jeroen waren gister bij ons op bezoek voor de training ‘Presenteren voor camera’. De winnaars van onze zomeractie gingen in de studio aan de slag met een trainer van de Media Academie. “Super om alles vanaf het begin te leren van iemand die veel ervaring heeft in het trainen van bekende presentatoren.”
Winnaars
Geplaatst op 22-10-2013 om 13:00
BNN is op zoek naar vers vlees, en misschien wel naar jou! Loeischerpe redacteuren, charmante radiostemmen, multifunctionele vormgevers, stoere presentatoren en creatieve video-editors: BNN vraagt iedereen die zich geroepen voelt zich aan te melden voor de BNN Talentday.

Geplaatst op 21-10-2013 om 10:30
Anne Hoogendam is student Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Een paar weken geleden begon ze aan haar stage bij de EO.

“Ik heb voor deze stage gekozen vanwege mijn interesse in Europese koningshuizen en politiek. Komend half jaar ben ik verantwoordelijk voor het maken van de promo's, de headlines en het blokje 'koninklijk nieuws' en dat maakt mij enorm trots.”

“Aan enthousiasme ontbreekt het mij niet. Ik probeer dan ook continu na te denken over mijn volgende stappen in dit mega gave wereldje. Meer uren maken, mee op pad, een actieve houding tijdens de redactievergaderingen en meedenken met editors en redacteuren. Ik heb hier op mijn stage mijn draai gevonden, ik ontmoet inspirerende mensen en werk aan mijn netwerk. Ik leer letterlijk in de praktijk en de behulpzame mensen die mij een kans willen geven om te ontwikkelen maken dit alles tot een droom.”


Geplaatst op 11-10-2013 om 10:23
Nathalie Kastelein is student Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Een maand geleden begon ze aan haar stage bij de KRO.

“Brandpunt geeft mij de vrijheid die ik nodig heb om te ontwikkelen. Naast het maken van een verhaal leer ik tijdens deze stage ook hoe ik ervoor zorg dat de verhalen van anderen uitgezonden kunnen worden. Als stagiaire productie ben je een belangrijke spin in het web. Redactieleden kunnen niet zonder jou….en jij niet zonder hen. Ik hield altijd al van regelen en plannen, maar dat er een heel programma van af hangt is totaal nieuw. Een verantwoordelijkheid waar ik veel van leer.”

Geplaatst op 4-10-2013 om 13:35
Ben jij het nieuwe journalistieke talent van Nederland? Meld je dan aan voor de NOS stage Pitchdag op 18 oktober! Je kunt je stage starten in december, januari of februari.
De NOS heeft plaats voor ongeveer 15 stagiairs op verschillende deelredacties en zijn op zoek naar nieuwsjagers, onderzoeksjournalisten, snelle duizendpoten, creatieve editors en vertalers van moeilijk nieuws naar een specifieke doelgroep. Meer info:

Geplaatst op 19-9-2013 om 16:36
Bezoek op 24 en 25 augustus de OPEN STUDIO DAGEN in Hilversum. Doe mee aan gratis workshops op het gebied van Radio en TV of bezoek een van de studio's van RTL. Onze collega 's van de Media Academie zijn er ook! De toegang is gratis en je hoeft je niet van tevoren te registreren. Kom naar het startpunt bij Beeld en Geluid en ontvang het Open Studio Dagen Magazine met het programma en meer informatie.Geplaatst op 21-8-2013 om 11:20
Het Stimuleringsfonds start op 1 september 2013 weer met de jongerenwedstrijd The Challenge: Reinventing Journalism. Net afgestudeerden en laatstejaarsstudenten worden uitgedaagd om vernieuwende ideeën te bedenken voor de Nederlandse journalistiek. De winnaars krijgen 20.000 Euro en begeleiding bij het opzetten van hun eigen startup. Iets voor jou?

Geplaatst op 15-8-2013 om 16:06
Altijd al presentator willen worden? Ga naar onze Facebookpagina en ontdek hoe je kans kunt maken op een individuele presentatietraining!!
Zomerstages

Lees verder
Geplaatst op 27-6-2013 om 15:45
Gistermiddag gingen (ex)stagiaires en medewerkers P&O een keer zelf aan de slag met het maken van een TV-programma. Om deze groep een keer in het zonnetje te zetten, nodigden Mediastages en de Media Academie ze uit voor een workshop TV maken. In de studio van Villa Heideheuvel kropen de deelnemers in de huid van een cameraman, opnameleider, regisseur, schakeltechnicus en presentator.

Geplaatst op 28-11-2012 om 11:26
Esther de Goede loopt sinds het einde van de zomer stage bij het programma Huisje Boompje Beestje van de NTR. De twintigjarige student Communicatie en Media Design vertelt waar ze zich tijdens haar stage mee bezig houdt en geeft advies over het zoeken naar een stage!

Geplaatst op 22-11-2012 om 11:24
Creativity can change the world… maar hoe laten we dat zien? Draag beelden aan en maak kans op een toegangskaart tot het talentenprogramma bij 'de 24 uur van de reclame'

Op donderdag 15 november vindt de 24 uur van de reclame plaats. Thema dit jaar is Creativity can change the world. Bij deze bijeenkomst zal namens de Media Academie Lodewijk Ouwens een presentatie geven over het belang van creativiteit binnen het onderwijs :”Creativity is a life skill”. Natuurlijk willen we dat graag in beeld laten zien! Aangezien jij de toekomst bent is dit voor jou een kans om je input te geven. Mail ons (bestaande) (Youtube)filmpjes, foto’s of andere content die volgens jou passen bij de thema’s : Creativity, Future, en/of Education. Onder de inzenders geven we twee kaarten weg om op 15 november het AdTalent programma te volgen. Let op: materiaal mag zelfgemaakt zijn of bestaand maar moet rechten vrij zijn t.b.v. deze vertoning.

Mail je bijdrage voor 1 november naar info@mediastages.nl

Lees verder
Geplaatst op 26-10-2012 om 09:05
Speciaal voor medewerkers opleidingen (of tantes, ouders...) Wat ga jij met je collega's of relaties doen rond de Kerst? Een leuk idee is een korte workshop Tv maken op het Media Park, inclusief luxe borrel! Meer info

Lees verder
Geplaatst op 22-10-2012 om 08:59
Op maandag 8 oktober 2012 wordt het gebouw van Beeld en Geluid op het Media Park omgetoverd tot een filmhuis met verschillende zalen. Documentaires, dramaproducties, korte films en fictie van over de hele wereld, discussies met makers, workshops en formatbesprekingen zorgen die dag voor kennisdeling en nieuwe inspiratie.

Voor programmamakers, televisiejournalisten, documentairemakers, zendermanagers, producers en studenten van de filmacademie. Kortom, voor alle mensen met liefde voor het televisievak. Meer informatie en aanmelden klik hier

Geplaatst op 3-10-2012 om 14:20
Scienceflash is een snel en flashy videojournaal over het wetenschapsnieuws van de week. Doelgroep is 18 – 28 jaar en humor wordt niet geschuwd. De redactie van Scienceflash is klein maar daadkrachtig, er wordt snel en informeel gewerkt.
De NTR zoekt voor twee dagen per week (wo/do) een Multimediaal meedenktalent die handig is met Final Cut Pro. Arbeidscontract tot einde van dit jaar.

16 uur

Geplaatst op 14-8-2012 om 14:18
In mei vond voor de tweede maal de stagenetwerkdag voor multicultureel talent plaats. Deze keer waren Beeld en Geluid, BNN, NPO, EO, VPRO, NTR, VARA, KRO, NCRV en de AVRO gastheer. Studenten van Rookie Inholland (MagnetTV) hebben een videoverslag gemaakt.

Lees verder
Geplaatst op 6-8-2012 om 14:23
Er zijn al veel prijzen te verdienen in Tijdschriftenland, met plezier kunnen wij u meedelen dat daar nog een uitdagende prijs bij komt, speciaal gericht op studenten. Het Lucas-Ooms Fonds (LOF), stichting onder andere ter bevordering van het tijdschriftmaken, ( zie www.lucasoomsfonds.nl), reikt in 2013 voor de eerste keer de LOF Studenten Prijs uit. Voor wie? Voor een student of groep studenten die uiteindelijk, naar beoordeling van een vakjury, het best gemaakte (print)tijdschrift van jaargang 2012/2013 heeft gemaakt. Een publieks-, vak- of gesponsord tijdschrift. Het in te sturen bladidee mag uitgewerkt zijn of nog in de conceptfase verkeren. De jury beoordeelt ook op potentie. Klik hier voor meer informatie.

Geplaatst op 23-7-2012 om 09:31
De LOF Prijs voor Vakinformatie 2013 is geopend. De inschrijving staat open voor iedere in Nederland gevestigde media-onderneming. De jury is op zoek naar inspirerende prestaties op het terrein van vakinformatieve media. De LOF Prijs is de vakprijs voor vakinformatieve & professionele media. Aan de LOF Prijs is voor Vakinformatie 2013 is een geldbedrag van € 10.000,- verbonden. De inzendtermijn sluit op woensdag 19 september 2012. Voor meer informatie Klik hier . Gijs Vroom van emerce (winnaar LOF Prijs voor Vakinformatie 2012) zei het ongeveer zo: ’’ Deze prijs is de Oscar voor vakuitgevers en een erkenning dat Emerce echt volwassen is. […]. Er is toekomst voor innovatieve bedrijven binnen de uitgeefwereld.’’ Eind september zal de longlist bekend worden gemaakt en in november de 5 genomineerde inzendingen. Op 21 januari 2013 wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van de LOF Prijs voor Vakinformatie 2013.

Lees verder
Geplaatst op 16-7-2012 om 10:19
Woensdag 23 mei is er een stage netwerkdag georganiseerd door Mediastages, Beeld en Geluid, en de publieke omroepen AVRO, BNN, EO, KRO, NCRV, NTR, VARA en NPO. Deze dag was met name voor multicultureel talent om belangrijke contacten te kunnen leggen voor je toekomst. Het was georganiseerd in het Beeld en Geluid museum en iedereen die een mediagerelateerde opleiding volgt op het MBO, HBO of WO met een multiculturele achtergrond, was van harte welkom. Wel met inschrijving natuurlijk.

Lees verder
Geplaatst op 29-5-2012 om 16:21
Je hebt een passie voor radio èn internet. Dat is wel het kenmerk dat een stagiaire voor het NCRV radioprogramma Bring it on, (zondag 18.00-20.00 u 3 FM) moet hebben. Marloes Braakhekke is de huidige stagiaire bij het programma. De stage beviel de student Journalistiek zo goed dat besloten werd dat Marloes nog een paar maanden bleef.

Lees verder
Geplaatst op 11-4-2012 om 14:05
Ga jij stage lopen in het studiejaar 2012-2013? Ben jij op zoek naar een redactie, productie, webdesign of marketing en communicatie stage? Grijp je kans, kom kennismaken tijdens de netwerkdag voor talent met een multiculturele achtergrond van de publieke omroepen en Beeld en Geluid!
Schrijf je nu in

Lees verder
Geplaatst op 21-3-2012 om 14:21
Op uitnodiging van de VARA en Mediastages kregen 20 studenten op 16 februari een rondleiding in de studio en regieruimte bij Pauw en Witteman. Na de uitgebreide uitleg was er tijd voor een drankje voordat om 23:00 de Live opnamen plaatsvonden. Wil jij ook deze uitzending bekijken: bit.ly/A0vwaV

Geplaatst op 17-2-2012 om 20:36
Mediastages geeft namens a green Apple a day één plaats weg aan student of jong professional bij de Workshop : Pak je podium op 6 november. Anouk Kragtwijk, een 23 jarige studente Journalistiek uit Utrecht, schreef de beste motivatie en werd de gelukkige winnares: "Daarom zou ik graag een presentatieworkshop willen volgen. Ik denk namelijk dat ‘natuurlijk’ overkomen één van de belangrijkste dingen is voor een presentator. Dat zorgt er echt voor dat mensen blijven plakken aan het programma. Omdat ze zich met je kunnen identificeren. En zo word je als presentator echt de bemiddelaar tussen het publiek en de gast." In de workshop leren personal coach Abbey van Betten en presentatiecoach Suzanne Bosman het beste uit jezelf te halen en je mediatalent verder te ontwikkelen. Je kunt je nog inschrijven voor deze workshop (kosten 169 Euro) kijk hiervoor op bit.ly/rqnWkz.

Geplaatst op 28-10-2011 om 09:27
Mediastages geeft namens a green Apple a day één plaats weg aan student of jong professional bij de Workshop : Pak je podium op 6 november. Televisie, radio, online… het is het helemaal voor jou. Jij wilt daar zijn waar het gebeurt. De wereld van de media; van het nieuws, de showbizz, de spotlights: dat is jouw wereld. Je wilt jezelf laten zien. Ten opzichte van anderen, maar ook voor een publiek en de camera. In één dag geven personal coach Abbey van Betten en presentatiecoach Suzanne Bosman je een flinke duw in de rug. Wil je kans maken op een gratis plek of wil je je inschrijven... lees verder.

Lees verder
Geplaatst op 7-10-2011 om 12:06
Begin 2011 was ik op zoek naar een stage als verplicht onderdeel van mijn opleiding Nieuwe media en Digitale Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Via Mediastages ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij de Media Academie op het Mediapark, als verantwoordelijke voor Social Media. Meer media kun je het niet krijgen natuurlijk!

Lees verder
Geplaatst op 31-5-2011 om 07:58
KRO’s Goedemorgen Nederland nodigt je uit voor de Dirk van Egmond Masterclass Verslaggeving.

Lees verder
Geplaatst op 13-5-2011 om 10:29


Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################