Stagiair animatie en grafische vormgeving bij 'NOS op 3' (MBO/HBO)

Functie:
Grafische vormgeving NOS op 3
Bij:
Vanaf:
1-1-2018
Duur:
3-5 maanden
Uren per week:
36
Soort stage:
Afstudeeropdracht:
Nee

Intro

NOS op 3 wil een jong publiek blijven boeien. We zijn permanent op zoek naar aansprekende online vertelvormen en nieuwe manieren van storytelling. Goed gebruik van beeld is hierbij ontzettend belangrijk. Daarom zijn we voor een periode van 3 tot 5 maanden op zoek naar een stagiair animatie/grafische vormgeving.

De stagiair wordt in een vroeg stadium betrokken bij de productie en werkt als volwaardige collega mee op de redactie van NOS op 3.

Werkzaamheden

Je loopt 3 tot 5 maanden stage op de webredactie van NOS op 3. De opdrachten waar je aan werkt variëren in inhoud en in lengte. Soms werk je bijvoorbeeld aan de vormgeving van een interactieve kaart, dan weer maak je een infographic of animatie. Niet alle inhoudelijke invulling hoeft van jou af te komen, maar je bent ook niet alleen uitvoerder. Je werkt op gelijkwaardige basis samen met journalisten en zoekt samen naar de beste vorm.

Als stagiair van NOS Nieuws neem je deel aan het NOS-stageprogramma. Binnen dit programma krijg je technische cursussen en workshops van NOS-presentatoren, verslaggevers en redacteuren, bijvoorbeeld over presenteren en interviewen.

Profiel

  • Je bent derde- of vierdejaars student aan een grafische en/of animatie opleiding
  • Je wilt als vormgever onze heldere, “cleane” stijl overnemen: je vindt het leuk om informatie zo duidelijk mogelijk te presenteren aan het publiek
  • Tegelijkertijd heb je verstand van concept en compositie
  • Je kunt goed uit de voeten met verschillende grafische en animatie computerprogramma’s (Photoshop, Illustrator en After Effects – of bereidheid jezelf daarin vóór je stage bij te spijkeren)
  • Je hebt een flexibele agenda
  • Goed kunnen tekenen met potlood/stift en papier is een pre
  • Verder kun je goed samenwerken, maar kun je ook zelfstandig aan de slag
  • En je bent natuurlijk geïnteresseerd in het nieuws.

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

De NOS biedt, als grootste nieuwsorganisatie van Nederland, altijd en overal, onafhankelijke en betrouwbare verslaggeving op het gebied van nieuws, sport en (inter)nationale evenementen. Dat gebeurt realtime en multimediaal via www.nos.nl, radio, (internet connected) televisie, mobiele applicaties, sociale netwerken, narrowcasting, spelcomputers en andere apparaten met een internetverbinding.

Voor meer informatie klik HIER.

Stagevergoeding

€ 300,- bruto bij fulltime stage

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 14 december.

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Melvin Captein en Ben Prins. Heb je interesse? Reageer dan voor 1 december 2017 op deze vacature en stuur je CV en een korte motivatie met daarin een link naar een showreel/portfolio.

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert
Sanoma Media Netherlands zoekt:
Vanaf: 01-12-2017
Discovery Networks Benelux zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
Discovery Networks Benelux zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
VROUW zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
NTR zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
Vincent TV Producties zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
NLZIET zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
LVB Networks zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
EO zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
EO zoekt:
Vanaf: 01-02-2018

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################