Afstudeerstagiair Development bij mediabedrijf (MBO/HBO)

Functie:
ICT
Bij:
Vanaf:
15-1-2018
Duur:
5 maanden (eerder starten in overleg)
Uren per week:
40
Soort stage:
Afstudeeropdracht:
Eventueel mogelijk

Intro

Integreer en/of bouw een centraal verbruik registratie systeem voor United Postproduction.
United is een nationaal en internationaal opererende dienstverlener op het gebied van televisie- en multimedia projecten. Wij zijn bij live projecten zoals het Champions League voetbal, registreerden de inhuldiging van Koning Willem-Alexander, maken live reportages en werken mee aan vrijwel alle grote televisieproducties zoals Expeditie Robinson, Boer zoekt Vrouw of Wie is de Mol. Vast wat sfeer proeven? 


United Software Development is onderdeel van United Postproduction en ontwerpt, bouwt en onderhoudt het centrale media verwerkingsplatform (Looms) voor United Digital Services. Daarnaast ondersteunt Software Development technisch specialisten bij de bouw van maatwerk workflows en bouwen we kleine en grote applicaties voor intern gebruik.

Om klanten sneller van dienst te kunnen zijn wordt Looms steeds decentraler opgezet met aparte applicaties die onderling samenwerken. Hierdoor wordt het echter lastiger om facturen op te stellen voor de verleende diensten. Dit ga jij oplossen door te onderzoeken of een centraal verbruik registratie systeem beschikbaar is in de markt of door zelf een Minimum Viable Product (MVP) te ontwikkelen. Daarnaast zal je als proof of concept het systeem in enkele workflows integreren.

Werkzaamheden

Wat ga je doen?

  • Met technisch specialisten bepalen wat gemeten moet worden
  • Met technisch specialisten bepalen hoe de verbruiksgegevens doorgegeven worden aan het systeem
  • Marktonderzoek doen naar bestaande systemen
  • Eventuele bouw van een MVP in ASP.NET WebAPI
  • Integreren van het systeem in enkele workflows
  • Koppelen met het facturatie systeem

Wat leer je?
Uiteraard doe je veel praktische ervaring op, maar je leert ook dat software development veel meer inhoudt dan alleen programmeren. Je leert te werken in een Scrum team, past Domain Driven Design toe en leert welke techniek en automatisering er allemaal bij komt  kijken om een film veilig en snel op Netflix te krijgen.

Profiel

Wie zoeken wij?
Een breed georiënteerde student voor wie software ontwikkeling niet alleen programmeren is, maar bijvoorbeeld ook op een collega afstappen om een probleem te verduidelijken. Een student die een of meerdere development hobby projecten gedaan heeft en zichzelf graag verder wil ontwikkelen in de media industrie met een interessante afstudeerstage.

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

United is een nationaal en internationaal opererende dienstverlener op het gebied van online, televisie en multimedia projecten; we kunnen hier van alles over vertellen (en dat doen we graag) maar bekijk vooral even onze showreel om vast wat sfeer te proeven.  Wel eens gekeken naar Wie is de Mol, Expeditie Robinson, het WK Voetbal of de Olympische Spelen? Wij zijn daarbij! Naast al deze tv-hoogstandjes levert  United  ook Video On Demand (VOD) aan 70% van alle huishoudens in Nederland en België, denk hierbij aan films, series en uitzending gemist. United Software Development is onderdeel van United Postproduction en ontwerpt, bouwt en onderhoudt het centrale media verwerkingsplatform (Looms) voor United Digital Services. Daarnaast ondersteunt Software Development technisch specialisten bij de bouw van maatwerk workflows en bouwen we kleine en grote applicaties voor intern gebruik.

Voor meer informatie klik HIER.

Stagevergoeding

€ 225,-  bruto bij fulltime stage

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Astrid Bonefaas

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################