Stagiair Business Development Analyst (WO)

Functie:
Business Development Analyst
Bij:
Vanaf:
1-9-2017
Duur:
6 maanden
Uren per week:
40
Soort stage:
Afstudeeropdracht:
Nee

Intro

In de snel veranderende digitale wereld is het voor multimediabedrijven méér dan ooit van belang om flexibel te zijn en te anticiperen op bewegingen in de markt. Met een global presence en local focus zijn we bij RTL daarom continue bezig met het aanscherpen en uitbreiden van ons brede scala aan proposities voor zowel consumenten als adverteerders.

Voor de afdeling Spot & Digital zijn we op zoek naar een gedreven en nieuwsgierige Business Development stagiair. De afdeling Spot & Digital bestaat uit 30 krachtige saleshelden, verdeeld in accountmanagers, projectleiders, business development en support. We hebben een informele en prettige no-nonsense sfeer op de afdeling. Als stagiair draai je 6 maanden fulltime mee in het Business Development team binnen de afdeling Spot & Digital. Je focus zal liggen binnen diverse projecten waarin je analyses doet en presentaties maakt omtrent thema’s zoals: content, programmatic, online video en -display, big data, blockchain en meer. De juiste begeleiding is hierbij geborgd, waarbinnen je gaandeweg volop vrijheid krijgt om meer van jezelf te laten zien.

Werkzaamheden

  • Als stagiair draai je direct mee en krijg je de kans om impact te hebben op de business
  • Je geeft ondersteuning aan het Business Development team in het doen van markt- en concurrentie analyses
  • Je bent verantwoordelijk voor het voorbereiden van besluitvormingsmateriaal op basis waarvan wij onze sales proposities (door)ontwikkelen
  • Daarnaast ben je in de gelegenheid om je bevindingen te presenteren aan directieleden van RTL en stakeholders in de organisatie
  • Kortom, een veelzijdige stage en een unieke manier om kennis te maken met RTL en de dynamische media wereld.

Profiel

  • Je bent een 3e of 4e jaars WO student met een duidelijke affiniteit met new media
  • Je beschikt over goede analytische- en communicatieve vaardigheden
  • Je bent vaardig in Nederlands en Engels in woord en geschrift
  • Je hebt goede kennis van MS Office
  • Je kunt zelfstandig werken en bent proactief.

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

Met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 3 positie bekleedt in de digitale markt. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Voor meer informatie klik HIER.

Stagevergoeding

€ 350,- bruto bij fulltime stage

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats

Zodra er voldoende geschikte aanmeldingen zijn.

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Thomas van Niele

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert
Museum tv zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Endemol Shine Nederland zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
VPRO zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Lifestyle Media Group B.V. zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
BrandDeli zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
RTL Nederland B.V. zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Beeld en Geluid zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Humanitas zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Vereniging Milieudefensie zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
RTL Nederland B.V. zoekt:
Vanaf: 01-09-2017

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################