Stagiair Talent Acquisition bij 'RTL Nederland' (HBO/WO)

Functie:
Talent Acquisition
Bij:
Vanaf:
1-1-2018
Duur:
5 of 6 maanden
Uren per week:
40
Soort stage:
Afstudeeropdracht:
Eventueel mogelijk

Intro

Over Ons

RTL Nederland is een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land: marktleider op televisie met 7 tv-zenders, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainmentmarkt. Met onze digitale activiteiten zoals RTLXL.nl en Buienradar.nl bekleden wij de top 3 positie in de digitale markt. En RTL Live Entertainment maakt de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Met al deze activiteiten samen zorgt RTL ervoor dat we miljoenen consumenten kunnen informeren en amuseren, altijd en overal.

De afdeling Human Resources bestaat uit HR Advies, Talent Acquisition, HR Administratie, Compensation & Benefits en Talent Management. We bedienen alle bedrijfsonderdelen van RTL Nederland met in totaal 800 medewerkers. Talent Acquisition is verantwoordelijk voor de werving en selectie van onze nieuwe medewerkers, zowel starters (Campus Recruitment) als ervaren collega’s. We denken echt aan alles in het recruitmentprocess, denk aan de candidate journey, de websites die wij zelf beheren, de eerste indruk, de onboarding, het organiseren en participeren aan events en de manier van benadering van talenten. Daarnaast zorgt het team dat RTL zichtbaar is in de arbeidsmarkt en het Employer Brand op de juiste manier neergezet wordt.

Stagiair Talent Acquisition bij RTL is de kans om je carrière als recruiter een vliegende start te bezorgen! Je gaat echt meewerken met alle recruitment werkzaamheden, van het zoeken naar de beste kandidaten tot aan het meebeslissen over kandidaten. We zorgen voor prima afwisseling en geen dag is hetzelfde!

Werkzaamheden

Wat ga je doen? 

 • Meehelpen organiseren van events of aanwezigheid bij recruitmentevents, inhouse dagen, vakbeurzen, hackatons en meer
 • Recruitment strategie optimaliseren en verder verbeteren
 • Onderhouden van relaties met en uitingen bij onze Campus Recruitment partners
 • Benaderen van kandidaten voor wervingsevenementen en starterstrajecten in database van bovengenoemde partners
 • Leveren van Campus Recruitment content voor postings op diverse Social Media kanalen. Dit houdt in onderwerpen bepalen, interviews afnemen, teksten schrijven en beeldmateriaal verzamelen
 • Onderhouden Social Media kanalen voor Recruitment
 • Het bijhouden & aanvullen van de talentenpool
 • Actief searchen naar kandidaten
 • Meedenken om het Employer Brand op de juiste manier in te zetten
 • Meedenken over de arbeidsmarktcommunicatie & hoe wij dit kunnen gebruiken voor onze Employer Brand

Wat bieden wij?

Een uitdagende en afwisselende stage met voldoende ruimte voor eigen initiatief. Daarnaast word je begeleid door ervaren professionals en vergroot je zo in korte tijd jouw vakinhoudelijke kennis van het recruitment vak en de arbeidsmarkt. Je doet echte werkervaring op in Recruitment en Social Media marketing.

Profiel

Wie zoeken wij?

 • HBO/WO /Master student in de richting van HR, communicatie, economie of commercie
 • Communicatief vaardig, nieuwsgierig, proactief en een tikkeltje brutaal!
 • Plannen en organiseren zit in je bloed
 • Affiniteit met Online en Recruitment is een grote pre!
 • Je bent minimaal beschikbaar voor 5 maanden, langer mag zeker!
 • En minimaal voor 4 dagen per week!

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

Met het marktleiderschap op televisie, een toonaangevende nieuwsorganisatie en een toppositie in digitale media en op de entertainment markt, is RTL Nederland een van de meest vooraanstaande allround media- en entertainmentbedrijven van ons land. Het bedrijf heeft met zijn zeven tv-zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Lounge, RTL Crime en RTL Telekids het marktleiderschap op de Nederlandse televisiemarkt stevig in handen. De digitale activiteiten worden gekenmerkt door onder andere RTLXL.nl en Buienradar.nl, die er mede voor hebben gezorgd dat RTL een top 3 positie bekleedt in de digitale markt. Met RTL Live Entertainment is het bedrijf actief op de entertainmentmarkt en bouwt het onder andere aan de doorvertaling van televisiemerken naar live entertainment. Al deze activiteiten samen zorgen ervoor dat RTL miljoenen consumenten kan informeren en amuseren, overal en altijd.

Voor meer informatie klik HIER.

Stagevergoeding

€ 350,- bruto bij fulltime stage

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Maaike de Koningh-Senior Corporate Recruiter. Interesse? Wij kijken uit naar je sollicitatie en ontvangen graag je cv en motivatiebrief! Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met Maaike de Koningh, 

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert
Sanoma Media Netherlands zoekt:
Vanaf: 01-12-2017
Discovery Networks Benelux zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
Discovery Networks Benelux zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
VROUW zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
NTR zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
Vincent TV Producties zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
NLZIET zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
LVB Networks zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
EO zoekt:
Vanaf: 01-01-2018
EO zoekt:
Vanaf: 01-02-2018

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################