Creatieve muziekliefhebber gezocht voor 'NPO Soul en Jazz' (HBO/WO)

Functie:
online redacteur radio NPO Soul & Jazz
Bij:
Vanaf:
1-3-2018
Duur:
6 maanden
Uren per week:
36
Afstudeeropdracht:
Eventueel mogelijk

Intro

NPO Soul en Jazz is het themakanaal van de NPO voor soul, jazz, hiphop, fusion en alles daartussen! De NTR maakt dagelijks radioprogramma's op deze zender, met presentatoren Andrew Makkinga, Aashna Sewpersad, One'sy Muller en Co de Kloet.

We zoeken een gepassioneerde muziekliefhebber/ster voor redactiewerkzaamheden, online stories en meewerken aan muziekregistraties. Kortom: iemand die soul en jazz muziek ademt, thuis is op social media en precies weet waar je wat wanneer moet posten!

Onze ideale stagiair is ook in staat om zelf audiovisuele content te maken, heeft een fijne schrijfstijl, een brede en openminded muzieksmaak en is daarnaast is staat om redelijk zelfstandig te werken in een klein team!

Werkzaamheden

Je ondersteunt de twee vaste redacteuren bij het maken van het draaiboek voor de dagelijkse uitzendingen en bedenkt leuke invalshoeken en nieuwtjes voor het programma en voor online/socials. Je duikt in het archief om de dagelijkse concerten uit te zoeken en te editen en je bedenkt daar zelf een mooi item bij voor de socials.

Heb je zelf toffe ideeën voor online content? Bij ons krijg je de ruimte om ze te maken. Je krijgt daarnaast ook de kans om te leren hoe een live concertregistratie wordt gedaan in de audiowagen en kan zo nu en dan de uitzendingen bijwonen.

Profiel

Je ademt muziek, dat om te beginnen. Ons kleine redactieteam is de hele dag bezig met muziek! Soul, jazz, en alles wat er mee samenhangt... van oud tot nieuw.Verder ben je tekstueel scherp - je schudt een goede tekst voor het draaiboek, Facebook of twitter zo uit je mouw, en je weet ook precies wat werkt op welk platform.Je denkt graag mee over invalshoeken voor interviews of reportages.

Je weet van aanpoten: bij onze live producties werk je achter de schermen meeJe weet goed wat er speelt in het online domein en kan meedenken over een social media strategieJe vindt het leuk om verschillende facetten van het radiovak te leren kennenJe kunt goed zelfstandig werken maar werkt ook prettig in een teamJe bent beschikbaar om af en toe 's avonds of in het weekend mee te draaien.

En hadden we al gezegd dat het essentieel is dat je een muziekliefhebber bent in hart en nieren?

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

De NTR maakt speciale programma's voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot College Tour, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. We willen inspirerende programma’s maken, die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het kritisch vermogen van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema’s en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR ‘speciaal voor iedereen’.

Voor meer informatie klik HIER.

Stagevergoeding

€ 275,- bruto bij fulltime stage

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats

In overleg

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Lois de Jong, eindredacteur NPO Soul and Jazz

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert
Red Bee Media zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
NTR zoekt:
Vanaf: 22-01-2018
AVROTROS zoekt:
Vanaf: 22-01-2018
Hearst Media Nederland CV zoekt:
Vanaf: 23-01-2018
Stichting Dutch Media Foundation zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
Beeld en Geluid zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
VROUW zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
Endemol Shine Nederland zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
AVROTROS zoekt:
Vanaf: 01-02-2018
EO zoekt:
Vanaf: 01-02-2018

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################