Marketing stagiair online content (HBO/WO)

Functie:
Content Marketing
Bij:
Vanaf:
1-1-2018
Duur:
20 weken (eerder starten is mogelijk)
Uren per week:
40
Afstudeeropdracht:
Eventueel mogelijk

Intro

Wij zoeken een stagiair die heel enthousiast wordt van het maken van goede online content. En dat niet alleen: ook een stagiair die nadenkt over de distributie van de content én over wat de content moet opleveren. De marketing van content dus. Natuurlijk heb je ervaring met het schrijven van content. Je bent er best goed in. En je vindt het ook nog eens leuk. Verder houd je van aanpakken, ben je gedreven, denk je graag mee met content directors over goede content, leuke invalshoeken en concepten. Natuurlijk is het je doel dé ultieme tekst af te leveren, die ook nog eens wordt gelezen (en gedeeld) door de doelgroep. Je vindt het leuk om mensen te interviewen en daar een pakkende tekst van te maken.

Het contentmarketingteam van LVB bestaat uit 15 enthousiaste, jonge professionals. Er heerst een informele en open sfeer. Als content marketing-stagiair bij LVB ben je onderdeel van dit team van contentmakers. Je bent niet ‘zomaar’ een stagiair, maar je draait volop mee. 

Hierdoor is het voor stagiairs ook mogelijk om een kijkje in de keuken te nemen bij de andere disciplines die zich bezighouden met content marketing, zoals PR & Social Media, Content Design en Videomarketing.

Werkzaamheden

Als stagiair op onze contentafdeling maak je content. Heel veel content. Je neemt interviews af, doet deskresearch en schrijft diverse soorten teksten en social posts. Samen met je collega’s vorm je de spil tussen klanten en hun doelgroep.

Je denkt mee over onderwerpen en distributie, deelt je contentideeën, doet mee aan brainstorms, schrijft content voor online platforms, nieuwsbrieven en magazines.

Kortom: een belangrijke schakel in ons contentmarketingteam.

Showreel LVB Videomarketing

Profiel

Je volgt een hbo/wo studie op het gebied van journalistiek, communicatie of media. Daarnaast heb je affiniteit met content marketing, (nieuws)media en social media. Je bent een schrijftalent die de Nederlandse taal uitstekend beheerst.

Verder ben je nieuwsgierig en leergierig, proactief en creatief en niet bang om initiatief te nemen. Je kunt goed zelfstandig, maar ook in teamverband werken.

En ten slotte heb je goede sociale werkzaamheden.

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

LVB Networks is gespecialiseerd in communicatie ‘om de inhoud’ en zet de norm in Nederland op het gebied van content marketing. LVB Networks is het grootste Nederlandse bureau dat zich volledig om de inhoud organiseert en alle creativiteit, redactionele kennis en technologische knowhow in huis heeft om content te kunnen produceren en distribueren. Dit leidt tot de inzet en productie van onder meer contentplatforms, online video’s, campagecontent, online video, tv-formats, magazines, internetvideo, public relations en social media. LVB Networks werkt onder andere voor ABN AMRO, KPMG, Ziggo, WNF, Sligro, Sanquin Bloedvoorziening, Centraal Beheer, BlackRock en Athlon. LVB Networks is de afgelopen jaren de grote winnaar geweest van de Nederlandse Content Marketing Awards en wint ook geregeld prijzen buiten Nederland. Benieuwd naar wat we allemaal doen? Check onze site, Instagram, Facebook en YouTube-kanaal.

Voor meer informatie klik HIER.

Stagevergoeding

€ 300,- bruto bij fulltime stage

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Patrick Severein. Wij ontvangen je sollicitatiebrief met uitgebreide CV graag! Info? Neem dan ook contact op met Patrick, via mail of via 033-422 00 85.

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################