video-stagiair gezocht voor consumentenorganisatie Eigen Huis (MBO/HBO)

Functie:
Videoproducer
Bij:
Vanaf:
1-9-2017
Duur:
4, 5 of 6 maanden
Uren per week:
40
Afstudeeropdracht:
Nee

Intro

Wil jij in een journalistieke omgeving bij een van de grootste consumentenorganisaties pionieren met het opzetten van online videoformats, vlogstrategieën, tutorials en mojo-experimenten? Vereniging Eigen Huis heeft bijna 750.000 leden, helpt onder andere millennials bij het zoeken naar een koopwoning en zorgt er samen met alle leden in de community voor dat huizen duurzaam worden. Belangrijke uitgave is het Eigen Huis Magazine. Het is het op een na grootste tijdschrift van Nederland met journalistiek sterke stories die ook via mobile journalism verteld moeten worden. En er is een enorme kennisbank die erom schreeuwt te worden gevisualiseerd.

Een huis kopen, daar ben je nu waarschijnlijk niet mee bezig, maar wellicht dat je in de jaren na je studie toch ook een eigen woning wilt bezitten. Tegelijkertijd is de kans groot dat je bij je ouders/voogd bent opgegroeid in een koophuis en dat je ouders lid zijn van Vereniging Eigen Huis. Want VEH behoort met bijna 750.000 leden tot de grootste consumentenorganisaties van Nederland. We ondersteunen huiseigenaren met informatie, advies en aantrekkelijke producten en diensten. En bovenal doen we ons best om zoveel mogelijk huizen duurzaam te maken.

We hebben een zeer grote kennisbank met talloze kennisdocumenten die erom schreeuwen gevisualiseerd te worden. We hebben het op een na grootste tijdschrift van Nederland waarmee we ook met mojo (mobile journalism) gaan experimenteren. Daarnaast hebben we persvoorlichters die regelmatig op TV verschijnen, maar die we op Youtube en op onze eigen site ook graag in beeld willen brengen. En er zijn diverse experts die momenteel bloggen, maar ook graag willen experimenteren met vloggen.

Het is tot slot onze ambitie om starters (jongeren tussen de 25 en 35 jaar) zo goed mogelijk te helpen bij hun eerste stappen op de woningmarkt. Daarvoor willen we online formats bedenken en alle relevante middelen inzetten: videomail, instagram, youtube, etc. En daarom zoeken we wellicht jou, als pionierende videoproducer.

Je wordt begeleid door de hoofdredacteur van het Eigen Huis Magazine en door de Manager Content & Digital die eerder verantwoordelijk was voor het opzetten van de video-unit en videostrategie bij 3FM / Serious Request.

De bedrijfscultuur is open en er is veel aandacht voor opleiding, ontwikkeling, flexibiliteit en kwaliteit van medewerkers.

Werkzaamheden

We zoeken een video-stagiair die wil pionieren op de afdeling Content & Digital. Video's draaien, monteren, publiceren, filmpjes van A tot Z dus. Jouw creativiteit en ideeën zijn heel belangrijk:

 • Je maakt nieuwe video’s voor de website en voor Facebook, YouTube en Instagram
 • Je bewerkt bestaand videomateriaal tot korte video’s
 • Je denkt mee over redactionele teksten rondom de video-items die je maakt
 • Je denkt mee bij het ontwikkelen van nieuwe video-formats
 • Je denkt mee over hoe de videocontent het beste een plek op Facebook krijgt – en werkt dit uit
 • Je zorgt ervoor dat onze persvoorlichters, die normaal op tv en radio verschijnen, hun verhaal ook in video op de site en op YouTube kunnen vertellen
 • Je werkt waar nodig samen met de tijdschriftcollega’s

Profiel

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt ervaring opgedaan met monteren van beelden binnen Final Cut Pro of Adobe Première
 • Kennis van Adobe Creative Suite, waaronder: After Effects en Photoshop
 • Kennis van Avid Media composer, Adobe Première of Final Cut
 • Social media: je hebt kennis van o.a. Facebook, Instagram, YouTube en Twitter
 • Je kunt goed samenwerken in een team, maar ook zelfstandig werken is voor jou geen probleem
 • Je werkt nauwkeurig
 • Je hebt mbo/hbo-werk- en denkniveau
 • Je bent een 3e- of 4e-jaars student
 • Je moet 4, 5 of 6 maanden stagelopen, korter/langer in overleg
 • Rijbewijs B (auto) is een pré

Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

Vereniging Eigen Huis is met bijna 750.000 leden de grootste consumentenorganisatie voor huiseigenaren. Het Eigen Huis Magazine is het een na grootste tijdschrift van Nederland.

Voor meer informatie klik HIER.

Stagevergoeding

€ 300,- bruto bij fulltime stage

Wanneer vinden de sollicitatiegesprekken plaats

In overleg

Reageren

Je kunt je motivatie richten aan Kris Sloot

Let op: je kunt alleen op een stage reageren als je bent ingeschreven bij een opleiding!

Stage Alert
Museum tv zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Endemol Shine Nederland zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
VPRO zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Lifestyle Media Group B.V. zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
BrandDeli zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
RTL Nederland B.V. zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Beeld en Geluid zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Humanitas zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
Vereniging Milieudefensie zoekt:
Vanaf: 01-09-2017
RTL Nederland B.V. zoekt:
Vanaf: 01-09-2017

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################