Wat gebeurt er allemaal bij Mediastages in mei 2017

Wat vliegt de tijd. Hier alweer het 2e nieuwsbulletin van Mediastages in 2017. Deze keer over de maand mei. Niet alleen de maand van de lammetjes maar er gebeurt meer:

Lees verder

 < Mei, de maand van de stageplaatsen voor het nieuwe studiejaar >

Het is mooi om te zien hoe er vooruit gedacht en gepland wordt. De vacatures voor stageplaatsen stromen al weer binnen en de reacties van studenten zijn er in grote getalen. Er komen nu dagelijks tussen de 15 en 20 nieuwe vacatures bij en we verwerken elke dag zo’n 50 reacties. 

Zoek je nog stagiairs die in september kunnen starten? Plaats dan uiterlijk op donderdag je vacatures. Dan gaan deze nog mee in de e-mailing die we elk weekend verzenden aan een paar duizend abonnees.

Heb jij je stageplaats voor het nieuwe studiejaar nog niet geregeld? Schrijf je dan nu in voor ons stage-alert en je ontvangt van ons de nieuwste vacatures in je mail.

 

< Mei, de maand van de voorlichting aan studenten >

Elke Bun en Kirsten Bense, onze adviseurs voor de opleiders, zijn deze maand veel voorlichtingsbijeenkomsten aan het geven op universiteiten, hogescholen en MBO-colleges. Van Groningen tot Tilburg, van Ede tot Rotterdam. Zij gaan wekelijks langs bij opleidingen om studenten sollicitatietraining te geven en bij te praten over de mogelijkheden die wij op stagegebied hebben. Een aantal sollicitatietips vind je ook terug op onze site: https://www.mediastages.nl/voor-studenten.aspx

 

< Stages voor staffuncties>

Om er ook voor te zorgen dat we de stagevacatures voor de staffuncties (finance, HR, legal et cetera) binnen de mediabedrijven in kunnen vullen hebben we contacten gelegd met de hogescholen van het NCOI zoals Schoevers en Luzac. Ook met de bij ons bekende Instituten hebben we hier contact over en het aantal stagevacatures op staffuncties begint al toe te nemen.

 

< Algemene verordening gegevensbescherming >

Per 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum nog maar één privacywet geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. We werken er aan om de consequenties van deze verordening op de juiste wijze toe te passen binnen onze werkwijze.

 

< En niet in de laatste plaats mei, de maand van ‘De Dag van de Mediastages ‘>

Op 24 mei vindt de 4e editie van de Dag van de Mediastages, DvdM, plaats in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Circa 350 studenten komen een middag bij elkaar en worden getrakteerd op 3 boeiende sprekers. Een groot aantal mediabedrijven, waaronder NOS, RTL, Warner Bros en Endemol, is aanwezig op de stagemarkt waar direct kennisgemaakt kan worden met elkaar. Als student krijg je de kans om veel te leren over solliciteren en profileren. Je kan gebruik maken van de CV, Motivatie of Social Media check. En er is ook een fotograaf aanwezig die een professionele LinkedIn foto van je kan maken.

Als student kan je je nog aanmelden via de site.

Wil je met jouw bedrijf ook aanwezig zijn op de stagemarkt van de DvdMS? Bel dan direct met Belinda op nummer 035-64 66 280.

Geplaatst op 3-5-2017 om 17:22
Onze nieuwe website is nog niet helemaal klaar maar we kunnen niet meer wachten om alvast iets heel verfrissends met de buitenwereld te delen.

Lees verder
Geplaatst op 2-10-2017 om 09:56
Ben jij op zoek naar een leuke stage maar komt de periode waarvoor jij zoekt niet (helemaal) overeen? Geen nood! Vaak is er in overleg met het stagebedrijf ook een afwijkende periode mogelijk. Kijk dus ook naar stages die een maand eerder of later starten! Behoefte aan meer advies? Neem contact op!

info@mediastages.nl of 035 6466 281


Geplaatst op 6-9-2017 om 10:20
Veel van jullie genieten op dit moment natuurlijk van een welverdiende vakantie. Klaar MET het vroege opstaan. Klaar VOOR zon, zee, festivals of netflixen op de bank. Niet iedereen. Na een week vrij en de Zwarte Cross is Nienke Koning klaar voor een paar extra stageweken op de redactie van Utopia.

Vertel Nienke! Waarom heb je besloten langer stage te lopen?


“Stilzitten is niks voor mij. De afgelopen maanden op de redactie zijn veel te snel voorbij gevlogen. Ik vind het te gek om onderdeel te zijn van dit programma en met de inwoners mee te leven. Dat deed ik van te voren al en nu doe ik dat voor mijn werk.”

“Ik heb de afgelopen tijd heel veel geleerd en ik wil eigenlijk gewoon nog veel beter worden. Als ik iets leuk vind, dan ga ik daar ook honderd procent voor. Mijn begeleiders helpen mij bij het oefenen op dingen die ik nu nog moeilijk vind. Het voorspreken van bezoekers bijvoorbeeld. Ik wil gebruik maken van de zomerweken om dit beter onder de knie te krijgen.”


Wat vind je zo leuk aan het werk op de redactie?
“Het is hier hectisch en absoluut nooit saai. Dat past goed bij mij! De bewoners bepalen eigenlijk je werkdag. Je volgt ze op de voet en regelt alles daaromheen. Je hebt een goede concentratie nodig want het is lekker chaotisch met de livestreams, de steeds doorlopende mailboxen en alles wat er op het terrein gebeurt moet natuurlijk goed begeleid worden. Je zit zo in die flow dat ik soms vergeet wat voor leuke dingen ik de afgelopen tijd al heb meegemaakt.”

“Voordat ik aan deze stage begon wist ik dat ik het heel leuk vond om evenementen te organiseren en het werk op de redactie sluit daar super goed bij aan. Je bent de hele dag aan het regelen en organiseren. Graag blijf ik nog even, want ik ben inmiddels wel een beetje verslaafd geraakt aan de hectiek van televisie.”


Wil jij ook stage lopen bij één van de programma’s van Talpa? Bekijk hier de openstaande vacatures.

Geplaatst op 7-8-2017 om 11:50

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################