Wat gebeurt er allemaal bij Mediastages in mei 2017

Wat vliegt de tijd. Hier alweer het 2e nieuwsbulletin van Mediastages in 2017. Deze keer over de maand mei. Niet alleen de maand van de lammetjes maar er gebeurt meer:

Lees verder

 < Mei, de maand van de stageplaatsen voor het nieuwe studiejaar >

Het is mooi om te zien hoe er vooruit gedacht en gepland wordt. De vacatures voor stageplaatsen stromen al weer binnen en de reacties van studenten zijn er in grote getalen. Er komen nu dagelijks tussen de 15 en 20 nieuwe vacatures bij en we verwerken elke dag zo’n 50 reacties. 

Zoek je nog stagiairs die in september kunnen starten? Plaats dan uiterlijk op donderdag je vacatures. Dan gaan deze nog mee in de e-mailing die we elk weekend verzenden aan een paar duizend abonnees.

Heb jij je stageplaats voor het nieuwe studiejaar nog niet geregeld? Schrijf je dan nu in voor ons stage-alert en je ontvangt van ons de nieuwste vacatures in je mail.

 

< Mei, de maand van de voorlichting aan studenten >

Elke Bun en Kirsten Bense, onze adviseurs voor de opleiders, zijn deze maand veel voorlichtingsbijeenkomsten aan het geven op universiteiten, hogescholen en MBO-colleges. Van Groningen tot Tilburg, van Ede tot Rotterdam. Zij gaan wekelijks langs bij opleidingen om studenten sollicitatietraining te geven en bij te praten over de mogelijkheden die wij op stagegebied hebben. Een aantal sollicitatietips vind je ook terug op onze site: https://www.mediastages.nl/voor-studenten.aspx

 

< Stages voor staffuncties>

Om er ook voor te zorgen dat we de stagevacatures voor de staffuncties (finance, HR, legal et cetera) binnen de mediabedrijven in kunnen vullen hebben we contacten gelegd met de hogescholen van het NCOI zoals Schoevers en Luzac. Ook met de bij ons bekende Instituten hebben we hier contact over en het aantal stagevacatures op staffuncties begint al toe te nemen.

 

< Algemene verordening gegevensbescherming >

Per 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum nog maar één privacywet geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. We werken er aan om de consequenties van deze verordening op de juiste wijze toe te passen binnen onze werkwijze.

 

< En niet in de laatste plaats mei, de maand van ‘De Dag van de Mediastages ‘>

Op 24 mei vindt de 4e editie van de Dag van de Mediastages, DvdM, plaats in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Circa 350 studenten komen een middag bij elkaar en worden getrakteerd op 3 boeiende sprekers. Een groot aantal mediabedrijven, waaronder NOS, RTL, Warner Bros en Endemol, is aanwezig op de stagemarkt waar direct kennisgemaakt kan worden met elkaar. Als student krijg je de kans om veel te leren over solliciteren en profileren. Je kan gebruik maken van de CV, Motivatie of Social Media check. En er is ook een fotograaf aanwezig die een professionele LinkedIn foto van je kan maken.

Als student kan je je nog aanmelden via de site.

Wil je met jouw bedrijf ook aanwezig zijn op de stagemarkt van de DvdMS? Bel dan direct met Belinda op nummer 035-64 66 280.

Geplaatst op 3-5-2017 om 17:22
Onze Dag van de Mediastages zit erop. Wat was het weer een feestje om zo veel enthousiastelingen hier in Hilversum te mogen ontvangen. Dank studenten en dank pro’s!

Hopelijk weten alle jonge talenten na deze dag nog beter welke kansen er allemaal voor jullie liggen en zitten jullie vol inspiratie om jullie stageperiode tot een succes te maken! Heb je nog vragen …let us know! Heb je interessante mensen gesproken en mooie stageplaatsen voorbij zien komen … SOLLICITEREN MAAR!

Foto Challenge
De winnaar van de cadeaubon van 50 euro is Tessa Klok. Bekijk haar mooie foto op onze Facebookpagina!

Lees meer
Student Sanne Vast maakte een fotoreportage van de dag voor het online platform van haar opleiding Communicatie in Leeuwarden. Lees hier haar verslag voor De Ruis!

Geplaatst op 29-5-2017 om 11:26
Wat vliegt de tijd. Hier alweer het 2e nieuwsbulletin van Mediastages in 2017. Deze keer over de maand mei. Niet alleen de maand van de lammetjes maar er gebeurt meer:

Lees verder
Geplaatst op 3-5-2017 om 17:22
De komende 2 dagen, donderdag 27 en vrijdag 28 april 2017, vieren wij feest. Vandaar dat we dan gesloten zijn. Heb je een vraag voor ons? Maandag 1 mei staan we weer fris en fruitig voor je klaar. Tot dan.

Lees verder
Geplaatst op 26-4-2017 om 15:34

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################