Studenten zoeken nu naar stageplaatsen voor september!

Hebben jullie plaats voor stagiairs zet dan nu de vacatures op onze site.

Mediastages verbindt sinds de jaren ‘80 mediabedrijven en media-afdelingen met opleiders en studenten. Zowel op de vakinhoudelijke als op de staffuncties. De definitie van mediabedrijven is niet zo 1-2-3 terug te vinden maar al enkele jaren bedienen we niet meer alleen de AV bedrijven en de omroepen maar weten ook de bedrijven of afdelingen binnen bedrijven die zich bezig houden met (multi) media en communicatie ons te vinden.

Denk hierbij aan stageplaatsen op onder andere Marketing en Communicatie, Multi Media, Events, Webdesign en ICT maar ook bijvoorbeeld Facility, Office Management, HR en Finance. Zowel MBO als HBO en WO studenten weten ons en onze website te vinden, 215.000 unieke bezoekers per jaar.

Mediastages heeft contact met ruim 100 opleiders waaronder diverse Universiteiten, Hogescholen en ROC’s maar ook particuliere erkende opleiders zoals NCOI, Schoevers en Hogeschool Luzac.

Wil je advies bij het opmaken van de vacaturetekst, dan kun je altijd even contact met onze Belinda opnemen via belinda.gelsema@mediastages.nl

Lees verder
Geplaatst op 20-4-2017 om 09:10
En dan is het ineens zo ver! Vandaag is de eerste dag van je stage. Waar moet je allemaal op letten en hoe gedraag je je? Hoe zorg je ervoor dat je een onvergetelijke indruk achterlaat? De laatste tips van onze experts en (oud)stagiairs!


DO’S:


“Praat, vraag en vraag nog meer.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

“Ga mee met de flow van de afdeling en durf je mening te geven over dingen die je opvallen. Op die manier kunnen we van elkaar leren!” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Wees actief, ALTIJD op tijd en blijf tot het werk af is. Pak met een glimlach alles aan en wees vooral eerlijk. Als er iets is of het voelt niet goed, geef het aan en praat erover. Wees initiatiefrijk, ondernemend en hands on.” (Britt Visser, Talpa)

“Ben je eenmaal binnen, probeer jezelf dan te bewijzen! Wees open, leergierig en toon initiatief. Met een kick ass volbrachte stage vergroot je je kansen op een baan flink.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

DON’TS

“Ben je tijdens je studie tevreden met een zesje? Dat is natuurlijk prima. Maar als je die instelling doorzet op je stage is je kans op een baan daar verkeken. Zonde, niet doen dus.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Laksheid, betweterigheid en te laat komen.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Doe niet alsof je alles al weet.” (Susan Bakker, RTL)

“Ga niet stil in een hoekje je werk zitten doen. Zet een stapje extra.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

Aan oud stagiairs vroegen we: Wat is volgens jou de juiste houding tijdens je stage?

Mimi: “Jezelf zijn.”

Arend: “Eerlijk zijn en het beste willen voor het bedrijf. Meedenken als je een taak uitvoert en niet alleen domweg de taak uitvoeren. Vooral lekker initatief nemen en alles vragen.”

Jessica: “Open zijn en interesse tonen. Vraag naar feedback en neem die feedback ook in acht.“

Helene: “Blijf enthousiast, probeer zoveel mogelijk aan te pakken en wees niet bang om fouten te maken. Je bent een stagiair, dus je bent er om heel veel te leren. Je hoeft niet alles al perfect te kunnen. Dat is iets wat ik geleerd heb.”

Geplaatst op 24-11-2017 om 09:15
Yes! Je hebt het bedrijf enthousiast weten te maken en nu mag je op sollicitatiegesprek! Hoe pak je dat aan?

Hoe spring je er als student uit tijdens een gesprek?


“Enthousiasme is erg belangrijk. Laat zien en vooral voelen dat je het echt graag wilt. Lees je goed in, bekijk afleveringen van programma’s, weet wie eigenaar is en kom met een sterk verhaal. Voorbereiding is alles, en daarnaast doet een glimlach en een actieve houding ook veel.” (Britt Visser, Talpa)

“Probeer vooral jezelf te zijn, niet te serieus maar wel professioneel. Wij weten dat je nog geen ervaring hebt in het bedrijfsleven, dus je hoeft je ook niet zo voor te doen.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Durf rust te nemen om goed te luisteren en dicht bij jezelf te blijven.” (Susan Bakker, RTL)

“Bereid je voor door jezelf in te lezen en bedenk verbeterpunten. Met andere woorden … waar wil jij je in vastbijten tijdens je stage?” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Verdiep je in het bedrijf. Zorg dat je al weet wat je er kan gaan doen en wilt gaan doen.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

Tips van oud stagiairs:

Helene: “Probeer zoveel mogelijk jezelf te zijn, ook bij het gesprek. Je merkt vanzelf of je een klik hebt met het bedrijf. Het is ook belangrijk dat jij je op je gemak moet voelen de komende maanden. Je hoeft echt niet aan álle gevraagde eisen te voldoen. Als jij laat merken dat je gemotiveerd bent en graag wilt leren, waarderen ze dat (naar mijn ervaring) heel erg.”

Deborah: “Kom op tijd! Zorg dat je uitgeslapen bent en dat je kleren draagt waar je je goed in voelt. Je wilt sterk en zelfverzekerd overkomen. Wat ook belangrijk is: vragen stellen mag! Toon interesse, vraag goed wat jouw taken gaan zijn zodat je wel een stageplek vindt die aansluit bij jouw opleiding."

Geplaatst op 23-11-2017 om 09:10
Zeg nooit in je brief dat je stage MOET lopen. Dit komt namelijk niet echt gemotiveerd over. Hoe pak je dat dan goed aan, een motivatiebrief schrijven? Wij vroegen het de experts uit het vak én oud stagiairs!Wanneer scoor je pluspunten met je motivatiebrief?


“Schrijf kort en bondig. Een motivatie is belangrijk en interessant, maar we hoeven geen boekwerk te ontvangen. Laat verder ook belangrijke praktische zaken als; periode, leeftijd, rijbewijs ja/nee naar voren komen EN geef aan waarom je denkt dat je bij Talpa stage wilt lopen.” (Britt Visser, Talpa)

“Absoluut en zonder twijfel met je eerste alinea. Sterker nog, de eerste zin. Maak die eigen en oprecht en je staat al met één been binnen.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Wanneer een student duidelijk kan omschrijven wat hij of zij wilt leren.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Geef aan wat jouw toegevoegde waarde is.” (Susan Bakker, RTL)

“Schrijf foutloos en origineel.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

Motivatiebrief: wat is een absolute NO-GO?

“Zeg nooit dat een stageplek goed staat op je CV. Het gaat ons om hoe goed jij staat bij het bedrijf.” (Jos Schottelndreier, VPRO)

“Als je aangeeft dat je voor de schermen wilt werken of wilt presenteren. Dan moet je namelijk echt niet bij ons zijn en dat laat ons denken dat je niet met het juiste doel bij ons solliciteert. Verder moet je, als je onderscheidend wilt zijn, absoluut niet in je brief zeggen dat je perfectionistisch, hardwerkend en een doorzetter bent. Want dat zegt namelijk iedereen en dat is redelijk vage informatie. Maak je goede vaardigheden concreter door of voorbeelden te noemen of te benoemen wat perfectionisme dan voor jou betekent.” (Britt Visser, Talpa)

“Te populair taalgebruik.” (Tharisia Koorndijk, KRO-NCRV)

“Alle standaard crap die je op internet vindt. Laat zien hoe graag jij juist déze stage wilt.” (Ingrid Kusters, BNN-VARA)

“Slordigheden (verkeerde naam bijvoorbeeld) en verder zijn typefouten een no-go wat mij betreft.” (Susan Bakker, RTL)

We vroegen ook stagiairs: “Waar moet je volgens jou goed op letten bij het schrijven van je motivatiebrief?”

Deborah: “Geef duidelijk aan waarom het bedrijf jou aanspreekt, wat jij hen te bieden hebt en vervolgens wat je bij hen denkt te leren.”

Jessica: “Schrijf enthousiast, vertel over je ervaring en geef er een kleine persoonlijke touch aan. Als je in de media gaat, is het zelden formeel. Pas de schrijfwijze aan op het soort bedrijf.”

Helene: “Lees van tevoren goed wat voor eisen ze stellen in de vacature en wat ze van je verwachten. Als je daar goed op in gaat en ze duidelijk laat merken dat jij die functie kunt vervullen, dan maak je de keuze voor ze al gemakkelijker. Daarnaast is het naar mijn idee ook belangrijk om je brief persoonlijk te maken en te schrijven wat jij ook in een gesprek zou vertellen. Klinkt heel cliché, maar probeer altijd jezelf te zijn!”

Geplaatst op 22-11-2017 om 09:09

Over Mediastages

Mediastages functioneert als bruggenbouwer tussen opleidingen, studenten en de mediawereld. Deze centrale positie nemen we in door dagelijks in contact te staan met opdrachtgevers, voorlichting te geven aan studenten en plaats te nemen in relevante platformen en adviescommissies.
 
 
Als kleine organisatie bieden we laagdrempelige en flexibele service aan meer dan 350 mediabedrijven. Ons doel is om zoveel mogelijk talentvolle studenten een goede start te geven in de media. Om dit te bereiken bieden we graag de helpende hand aan al onze samenwerkingspartners.
© 2011 - Mediastages BV – Mart Smeetslaan 1 - Hilversum - Telefoon 035-646 62 81 - info@mediastages.nl - Disclaimer - Privacy statement - Algemene Voorwaarden
Credits foto's: Sebastiaan Ter Burg - Eric Perrone - Joost Nuijten
####################################################