Redactie stagiair voor de nieuwe Late Night talkshow met Twan Huys

Solliciteer direct
Bij: Blue Circle Vanaf: augustus 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 40 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: MBO/HBO Afstudeeropdracht: Niet mogelijk

Als stagiair bij RTL Late Night met Twan Huys draai je in de basis zoveel mogelijk mee als redacteur om op die manier kennis te maken met alle inhoudelijke facetten van een dagelijkse live talkshow.

Wat ga je doen?

Van de stagiair wordt verwacht dat je geregeld onderwerpen aandraagt, contact legt met potentiële gasten, meedenkt over de invulling van een item en op den duur de daadwerkelijke gesprekken voor de uitzending voorbereidt door middel van research en voorgesprekken, het verzamelen van beeldmateriaal en een schriftelijke uitwerking voor de presentator.

Je ziet het als een uitdaging om bij iedere gast, maar zeker bij ‘the usual suspects’, net dat ene idee te bedenken waardoor het hele gesprek een creatieve twist krijgt. In je hoofd ben je continu bezig met de vraag die niemand verwacht of een unieke vorm om het gesprek in te gieten, zonder daarbij de hoofdlijnen uit het oog te verliezen.

In de studio de Hallen in Amsterdam help je de uitzending zo actueel mogelijk te maken, gasten voor te bereiden op hun gesprek in de uitzending en na afloop van de show vang je de gasten ook weer op.

Tijdens je stage draai je de ene week een dagdienst op de redactie, en de andere week een avonddienst in de studio de Hallen in Amsterdam.

Wat bieden wij?

Wij bieden een leuke en leerzame stage bij de vernieuwde versie van RTL Late Night met Twan Huys.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Een MBO- HBO- of WO-opleiding in de media of journalistiek is een pre, evenals eerdere redactie-ervaring. Vooral wenselijk is dat je nieuwsgierig, creatief en stressbestendig bent, van aanpakken weet en dat je goed op de hoogte bent van wat er leeft en speelt in de wereld, zowel buiten op straat als op bijvoorbeeld social media.

Ben jij beschikbaar gedurende de periode 20 augustus 2018 t/m 1 februari 2019? Reageer dan snel!

 

Wie zijn wij?

Blue Circle maakt diverse succesvolle televisieprogramma's zoals: Holland's Got Talent, Heel Holland Bakt, Een Goed Stel Hersens, Boer Zoekt Vrouw, RTL Boulevard, Hotel Romantiek, Help, Mijn Man Is Klusser!, RTL Late Night, etc.

Solliciteren bij

Liana Wijtsma

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271