Radioredactie stagiair bij 'Vroege Vogels'

Solliciteer direct
Bij: BNNVARA Vanaf: september 2018 Duur: Meer dan 3 maanden Voor: 36 uur per week Soort stage: (Online) Redactie-Research Opleidingsniveau: HBO/WO Afstudeeropdracht: Mogelijk

Vroege Vogels is een journalistiek programma over natuur, milieu en duurzaamheid.

We zoeken een stagiair met liefde voor de natuur, die belangstelling heeft voor deze thema’s, die originele onderwerpen kan verzinnen, die liefst enige ervaring heeft met het maken van radio/radioreportages en met sociale media en die van aanpakken weet.

Wat ga je doen?

  • Bedenken van onderwerpen
  • Research
  • Bedenken van originele invalshoeken om onderwerpen op de radio te brengen
  • Schrijven presentatieteksten
  • Voorbereiden en produceren van reportages en gesprekken
  • Schrijven van teksten voor het web
  • Met enige regelmaat aanwezig zijn bij radio uitzending op zondagochtend

Wat bieden wij?

Een stageplek waar je met alle facetten van het radiomaken in aanraking komt. Je komt terecht in een ervaren team, dat je professionele ondersteuning en begeleiding kan bieden. Bij bewezen kwaliteit is er ruimte om ook zelf reportages te maken.

Herken jij jezelf in dit profiel?

Minimaal HBO journalistiek of opleiding biologie, milieukunde, (wetenschaps-)communicatie etc. en belangstelling voor journalistiek en audiovisuele media Interesse voor natuur en milieu. Affiniteit met radio

Wie zijn wij?

BNNVARA verzorgt zo’n 3000 uur televisie en 5000 uur radio per jaar. Daarnaast organiseren we evenementen en knallen we dagelijks heel wat kilobytes de cyberruimte in. We maken programma’s als Spuiten en Slikken, De Wereld Draait Door, Zembla, De Nieuws BV, Domien en #BOOS. BNNVARA staat voor een vrije, nieuwsgierige en sociale samenleving. We betrekken iedereen bij de wereld, de welvaart en het welzijn en spelen een activerende rol in onze maatschappij. We kennen geen grenzen: niet in de organisatie en niet in de wereld. Geen onderwerp blijft onbesproken, geen wildernis onverkend, geen heilig huisje overeind. We laten ons leiden door wat we belangrijk vinden en niet door wat hoort of van ons verwacht wordt.

Solliciteren bij

Hans van Dijk

Solliciteer direct
heb je vragen of wil je meer informatie, neem contact met me op Kirsten Bense, Adviseur Stage en Talentontwikkeling
035 6466 271